Gazete Vatan Logo

Pepsi çekilişine Mercedes freni

Kenan İmirzalıoğlu, nam-ı değer Ezel, Mercedes SLS AMG ile köprünün tozunu attırarak ani bir fren yapıyor... Köprü altında duran binlerce Pepsi şişesinin kapağı aynı anda açılıyor. Pepsi, bu reklam filmini ‘Kapakların altında bu araba var’ diyerek kapatmak istedi ama olmadı.

Mercedes’in merkezinden gelen ‘hayır’ yanıtı firmanın hayallerini suya düşürdü. Mercedes’in 400 bin euro fiyatı bulunan en pahalı aracının promosyon olarak verilmesini istemediği için Pepsi’nin teklifine ‘hayır’ dediği belirtiliyor. Mercedes’in özellikle üst segment modellerinin çekilişle hediye edilmesine sıcak bakmadığı öğrenildi.

Türkiye’de 12 tane satıldı

Türkiye’den bugüne kadar 12 kişi Mercedes SLS AMG satın aldı. Galatasaray’ın kaptanı Arda Turan da bunlardan biri. Kapıları yukarı doğru açılıp kanat gibi olduğu için ‘martı kanat’ olarak tanımlanan aracın tanıtımı 2010 yılında “Bir kokpit, bir motor, iki kanat. Hâlâ bir otomobil mi?” sloganı ile yapıldı.

SLS AMG, 6.3 litrelik V8 motoru kullanıyor ve 571 beygir güç üretiyor. 0-100 km’ye 3.8 saniyede çıkan aracın azami hızı ise saatte 317 km. Segmentinin en güçlülerinden biri olan SLS AMG’nin iç tasarımı uçaklardan esinlenildi. İçi pilot kabinini andırıyor.

Çekilişlerin baştacı

Tüm sektörlerde çekilişle müşterilere otomobil hediye etmek son dönemin modası. Özellikle yılbaşı ile bu moda tavan yaptı. Alışveriş merkezleri, bankalar, havalimanları lüks otomobil çekilişleri düzenledi. Geçen yıllarda ise başta dondurma üreticileri olmak üzere birçok firma lüks spor otomobil hediye etmişti.

Kimler ne verdi?

Firma Hediye ettiği otomobil
Magnum Lamborgihini Gallardo-Bentley Continental
Opet BMW Z4
Panora AVM Range Rover
Armada AVM Volvo XC 60
Astoria AVM BMW 3.20d
Pendorya AVM Mercedes C180
Kentpark AVM Porsche Panamera 4
İş Bankası BMV X3
Sabiha Gökçen Havalimanı Nissan Qashqai

Sibel Cingi - Radikal

Haberin Devamı