Gazete Vatan Logo

Pepee’nin filmine ‘patron’ desteği

Çizgi kahraman Pepee, televizyondan sinema perdesine taşındı. Pepee’nin ‘Birlik zamanı’ adıyla çekilen ilk filmine patronlar kulübü TÜSİAD da sponsor oldu. Konusu Urfa Göbeklitepe, Adıyaman Nemrut ve Kapadokya gibi tarihi bölgelerde geçen filmin diğer sponsorları Turkcell, Vestel, Intel ve TEB...

Pepee’nin filmine ‘patron’ desteği

Düşyeri Çizgi Film Stüdyoları’nın çizgi karakteri olan Pepee’nin ilk sinema filmi 20 Ocak’ta vizyona giriyor. Pepee’nin ‘Birlik zamanı’ adıyla çekilen ilk filmine patronlar kulübü TÜSİAD da sponsor oldu. Urfa-Göbeklitepe, Adıyaman-Nemrut ve Kapadokya’da geçen filmin diğer sponsorları yine iş dünyasının önde gelen şirketlerinden Turkcell, Vestel, Intel ve TEB oldu.

İşbirliği devam edecek

Düşyeri’nin Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, “Pepee’yi eğlenceli hikayeleri ve kültürümüze ait temaları ile hem çocuklar hem anne-babaları çok sevdi. Pepee’yi televizyondan takip eden ve tekrar bölümlerinde bile reyting rekorları yaşatan seyircimizden aldığımız güç ile, sinema filmimizi yapmaya karar verdik” dedi.

Filmin 5 ayda tamamlandığını kaydeden Bilgiç, TÜSİAD ile çocuklar için farkındalık programı yürüttüklerini anlattı. Bilgiç, “Ey Türkiye İcat Çıkar diyeceğimiz STEAM bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik disiplinlerinin baş harflerinden oluşuyor. STEAM modelinin çocuğa en büyük katkısı 21’inci yüzyıl becerilerini kazandırması. Yani çocuk problem çözmej, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi becerileri bu süreçte kazanmaya başlıyor. Teknolojiyi tükenten değil üreten bir toplum olmak istiyorsak STEAM odaklı eğitimi çocuklarımıza bugünden vermemiz gerekiyor. Düşyeri ve TÜSİAD bu filmle başlayıp devam edecek bir işbirliği ile farkındalık çalışması yapacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tarihi bölgeleri tanıtacak

Pepee ile çocukları eğlendirirken gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Ayşe Şule Bilgiç, şöyle konuştu:

“Urfa-Göbeklitepe, Adıyaman-Nemrut ve Kapadokya’da geçen sinema filmimiz ile çocuklara Unesco’nun dünya mirası listesine giren bu önemli üç tarihi bölgemizi daha yakından tanıma fırsatı sunuyoruz. Bundan sonra her yıl en az 1 bazı yıllar 2 Düşyeri filmi vizyona çıkıp seyircisi ile buluşuyor olacak.”

Vestel özel tablet üretti

Vestel ile bu film özelinde başlayan işbirliklerinin devam edeceğini belirten Ayşe Şule Bilgiç, şöyle devam etti: “Filmle eş zamanlı Pepee Vestel tablet çıkarıyoruz. Amacımız iki yerli markanın güçlerini birleştirerek özel tasarlanmış içerik ve donanıma sahip güvenli tabletlerle çocuklarımızı buluşturmak. Türkiye’nin diğer bir teknoloji devi Turkcell ile de çocukların teknolojiyi tüketen değil üreten bireyler olması yönünde işbirliği içindeyiz.” Bilgiç, filmin konusunu da şöyle anlattı: “Pepee, dedesinin laboratuvarında ürettiği teknolojik sıcak hava balonu ile Türkiye semalarında kaybolur. Bu uçan teknolojik balon Pepee’yi önce Adıyaman-Nemrut, Urfa-Göbeklitepe ve en son Kapadokya’ya götürür. Pepee başına gelen onca işten sıyrılıp evine geri dönebilecek midir? En önemlisi sevginin ve bir olmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlayabilecek midir?”

Haberin Devamı