Gazete Vatan Logo

Pensilvanya’dan değil milletten icazet aldık

Muharrem İnce’nin “Gülen ile görüşüp AK Parti’yi kurmak için icazet aldı” iddiasına dava açan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Pensilvanya’ya değil, halkımıza gittik” dedi

Pensilvanya’dan değil milletten icazet aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AK Parti’nin İstanbul adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. “Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye genelinde hedefimize ulaşabilmenin yolu, önce İstanbul’u veya İstanbul’da başarıyı yakalamaktan geçiyor” diyen Erdoğan, 24 Haziran’da zafer ilan edilene kadar duraksamadan çalışılması uyarısında bulundu.

‘Buna da karşı çıkarsın’

29 Mayıs’ın İstanbul’un fethinin 565. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Fatih’in askerleri ve manevi rehberleriyle fethettiği bu şehre, namahrem eli uzanmasına asla izin vermeyeceğiz. Geride bıraktığımız 16 yıllık diriliş döneminde büyük dirençlerle karşılaşsak da bir zamanlar hayal edilmesi dahi imkansız olanı hep birlikte başardık” dedi. Seçim beyannamesinde İstanbul’a verdikleri birçok söz olduğunu anlatan Erdoğan, “Sayın İnce sana bir nasihatte bulunayım: Atatürk Havalimanı boşalınca burayı İstanbul’a yakışır bir Millet Bahçesi haline getireceğim. Sen buna da karşı çıkarsın ama...” dedi.

‘2-3 kere görüştüm’

Kendisi hakkında yalan üzerine yalan söylendiğini belirten Erdoğan, Muharrem İnce’nin iddiasına değinerek şöyle konuştu: Ben AK Parti’yi Pensilvanya’yla görüşerek adımını atmışız, temelini atmışız. Aslında muhatap alınacak kalitede, kariyerde birisi değil. Ya benim hayatımda, belediye başkanlığım dönemimde Altunizade’de bulunurlardı, o zaman iki veya üç kere kendisiyle görüşmem olmuştur. Partimin kuruluşuyla alakalı asla. Kim ki o, gidip ona soracağım. Bizim bu yolda arkadaşlarımızla biz istişarelerimizi yaptık ve cezaevinden çıktıktan sonra biz kime gittik biliyor musun? Pensilvanya’ya değil, halkımıza gittik ve 81 vilayette dev bir kamuoyu araştırması yaptırdık. 42 bin donörle görüşme yaptık. O bilimsel görüşmenin sonucunda amblemimize varıncaya kadar, adına varıncaya kadar, partimizin kurulmasının gereğini, milletimizden aldığımız icazetle kararını verdik. Ey İnce, biz bir yerlerden gelen talimatla değil, milletimizden aldığımız talimatla bu adımı attık. Şimdi ispat edeceksin, söyleyeceksin. Ben Pensilvanya’ya gitmişsem kimle gitmişim? Söyle bakalım, ispat et. Yanımda birileri varmış. Kim varmış? İspat etmezsem namertsin.

Haberin Devamı

‘İnce ince anlatacağım’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çorlu mitinginde Muharrem İnce’ye yüklendi: Ben ekonomistim, kaynakları çeşitlendireceksin. Anlaşılan o ki İnce bu işleri bilmiyor. Ona ince ince bu işleri anlatacağım. Şimdi beni geçenlerde Elon Musk ziyaret etti. Meşhur Tesla’nın sahibi. Seni mi ziyaret etti? Beni ziyaret etti. Ben bunlarla görüşmeye başladım. Geleceğin teknolojisini konuşuyoruz. 5 firmamız bir araya gelecek ve yerli otomobili üretecek. Erdoğan bunu üretecek insanları buluyor. Bunlar devletçi. Bunlar özel sektörün güçlenmesini istemezler. İnce’nin Kılıçdaroğlu’nu sert dille eleştirdiği açıklamaların görüntülerini mitinge gelenlere izleten Erdoğan, “CHP’nin adayı kendi kongresinde kazanamamış bir isim. Kılıçdaroğlu kendi kazanamayacağını biliyor. Bunu topun ağzına sürdü” dedi.

100 bin liralık tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti’nin kuruluş aşamasında Pensilvanya’ya gittiğine” ilişkin iddiaları nedeniyle CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında “cumhurbaşkanına hakaret”ten suç duyurusunda bulundu, 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi: Şüphelinin mitingde sarf ettiği iddia, Sayın Cumhurbaşkanımızın kişilik haklarına ağır bir saldırı mahiyetindedir ve tümüyle asılsızdır. Ne kuruluş aşamasında ne de sonraki süreçlerde davalının iddia ettiği kişi de dahil olmak üzere herhangi bir kişi veya kurumdan icazet alınması söz konusu olmamıştır. Türk siyasetine yerleşik olan vesayet odaklarının gölgesinde icazetle siyaset yapma alışkanlığını, birçok bedel ödeyerek değiştirmiş ve herkes için özgür siyaset yapma ortamı sağlamış Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik şikayet konusu iddia ağır bir iftiradır ve hukuken himaye edilmesi de mümkün değildir. Türkiye’de hangi görüşten olursa olsun akıl ve vicdan sahibi herkesin takdir ettiği ve edebileceği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelenin öncüsüdür.

Haberin Devamı

‘Suriye sürecinde PYD/YPG olmamalı’
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Suriye’nin yanı sıra, başta enerji olmak üzere iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ele alındı. İki lider, Suriye’de siyasi çözümün önünün açılması için Astana mekanizmasıyla elde edilen kazanımların önemine işaret etti. Sürecin BM çerçevesinde sağlıklı ilerlemesi için rejimin ve muhalefetin yapıcı davranmaya özen göstermesi gerektiğini belirten iki lider, Suriye’nin toprak bütünlüğünün önemini de vurguladı. Erdoğan, Suriye’yle ilgili siyasi süreçte, PYD/YPG ve söz konusu terör örgütünün güdümündeki gruplara yer verilmemesi gerektiğine değindi. İki lider, Suriye’nin İran ile İsrail arasında bir çatışma sahası haline dönüşmemesi gerektiğini belirtti. Görüşmede, Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin yanı sıra TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ndeki ilerlemelerin de memnuniyet verici olduğu ifade edildi. Erdoğan ve Putin, giderek daha da gelişen ikili ekonomik ilişkilerde yerli paraların kullanımının önemine de vurgu yaptı.

Haberin Devamı