Gazete Vatan Logo

Penis estetiği

Penis estetiği

Pek çok erkeğin sıkıntısını duyduğu kendisini eksik hissettiği bir konudur penis küçüklüğü. Bunun çözümünün olduğunu bilen erkekler ise soluğu estetik cerrahların kapısında alıyor.

Uzun yıllardır penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatları yapan Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oytun İdil, bu alanda yurt içi ve yurtdışından taleplerin çok fazla olduğunu söylüyor. İdil’e penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı ile ilgili akıllara takılan önemli soruları sizler için soruyoruz.

Penis büyütme ameliyatında ortalama ne kadarlık bir büyüme kaydediliyor?

Aslında uzama çok fazla değildir, en çok 2-3 santim uzama sağlanır; ama kalınlaştırma ile birlikte yapıldığında gerçekten gözle görülür derecede fark olur. Uzatma ile kalınlaştırma mutlaka birlikte yapılmalı. Sonuç kalıcıdır. Penis büyütme için başvuran hastaların en az 95% ‘i 40 yaş üzerinde ve en az 2 çocuğu olan evli erkekler oluyor. Hastalara operasyon sonrası mutlaka 3 hafta cinsel perhiz öneriyorum.

Penis büyütme ameliyatı ne kadar sürmektedir, ağrılı bir işlem midir?Penis büyütme ameliyatında uyguladığınız tekniği anlatabilir misiniz?

Haberin Devamı

Ameliyat 1.5 saatte biter. Ameliyattan sonra ağrı olmaz, hastalar çok rahattır. Dikişler eriyen ipliklerle atıldığından ve çok kısa dikişler olduğundan hasta dilerse ameliyat günü, öğleden sonra taburcu olup, akşam saatlerinde havayolu ile memleketine dönebilir. Ben uzun yıllardır yapılan, kitaplara geçmiş klasik yöntemi yapıyorum. Uzatma için penisin asıcı bağını %75 serbestliyoruz, böylece içeride leğen kemiğine yapışık olan penis dokusu dışarı doğru kayar.

Böylece uzama olur. Penis çevresine göbekten alınan yağ dokusu ile kalınlaştırma sağlıyoruz. Genelde penis büyütme ameliyatı 2 şeyden anlaşılır. Uzatmaya bağlı olarak penisin dip-sırt kısmında Y şeklinde, 3-4 santimlik bir dikiş izi olur.

Penis kalınlaştırma ameliyatını herkes olabilir mi? Kaç kere penis kalınlaştırma ameliyatı olabilir? Uyguladığınız tekniklerin sağlık açısından yan etkileri (komplikasyonları) var mıdır?

18 yaş üzeri herkes olabilir ama dediğim gibi en çok 40 yaş üzeri hastalar bu ameliyatları olmaktalar. Bu ameliyatlarda memnuniyet oranı çok yüksek olduğundan 2., 3. kez kalınlaştırma için gelen hastalar oluyor. Hep daha kalın olsun istiyorlar. Üçüncüden sonra artık hasta istese de kabul etmiyorum. Herşeyi mantık çerçevesinde yapmak lazım. Bu ameliyat artık tekniği oturmuş bir ameliyattır ve hiç bir yan etkisi yoktur. Kısırlığa yol açmaz, libidoyu etkilemez, hissiyatı bozmaz, ereksiyonu etkilemez.

Haberin Devamı

Türkiye’de en çok hangi penis cerrahi işlemleri için size başvuruyorlar?

En sık penis büyütme talep ediliyor. Ben bu ameliyatı 9-10 senedir yapıyorum ama son 2-3 senedir talep çığ gibi büyüdü. Bu yüzden burun estetiğini bıraktım.

Size eşlerini kalınlaştırma ve uzatma ameliyatı için getirenler oluyor mu?

Bu ameliyatlar ile ilgili şahit olduğum şeyleri anlatsam TV dizisi olur. Bana eşini getiren eşler kadar metresler de oldu; ama daha çok erkekler kendiliklerinden geliyor. Kadınlar aslında çok acımasız ve bir erkeğe penisinin küçük olduğunu direkt söyleyebiliyorlar. Böyle bir tecrübe yaşamış erkek de bu ameliyatlardan haberdar olur olmaz kapımızı çalıyor.

Haberin Devamı