Gazete Vatan Logo

Penelope'un Oscar diyeti

Güzel yıldız Oscar gecesinden önce 1 haftada 5 kilo verdi

Dünyanın en güzel ve seksi kadınları arasında gösterilen Penelope Cruz'un formda kalma sırrı dudak uçuklatacak cinsten! Her gün mutlaka 12 saat uyuduğunu söyleyen ünlü aktris, sıkı diyet yapmaktan da kaçınıyor. Kırmızı şarap ve çikolatadan vazgeçmeyen Penelope Cruz, "Çalışan insanların sıkı diyetler yapması çok yanlış. Bu nedenle enerji alabileceğim gıdalardan uzak durmuyorum" diyor. Makarna, pizza ve pilavı da haftada 1 mutlaka tüketen Cruz, günde mutlaka 3 öğün yemek yiyor.

Bisiklete binme, yürüyüş ve yüzme gibi sporlar yapan Penelope Cruz, donmuş yağları ise asla tüketmiyor. Oscar Ödül Töreni öncesi 1 haftada 5 kilo vereceği bir beslenme programı uygulayan Penelope Cruz, yaşamı boyunca da yediklerine özen göstermenin hayat felsefesi olduğunu söylüyor.

1 haftada 5 kilo zayıflatan diyet

Kahvaltı
Omlet, portakal suyu

Öğleye doğru
Meyve salatası

Öğle
Izgara tavuk ya da pizza, garnitür

İkindi
1 porsiyon kuru meyve

Akşam
Sebze yemeği, salata ve ızgara tavuk, tatlı olarak çikolata

Pilav, makarna ve pizza gibi yiyeceklerden vazgeçemeyen Penelope Cruz, kilo almamak için kepekli ürünler tercih ediyor. Kepekli pirinç ve makarnayla beslenen seksi aktris, pizza yemek istediğinde de hamurunun kepekli olmasına özen gösteriyor.


Ekmeğin sağlık ve metabolizmanın hızlı çalışması için çok önemli olduğunu söyleyen Penelope Cruz, her gün 2 dilim ekmek yiyor. Cruz'un tükettiği ekmek çeşidi kepekli ya da tam tahıllı. Cruz, yağ olarak da zeytinyağını tercih ediyor.

Cruz, formunu korumak için genellikle şu şekilde besleniyor?

Sabah: Şekersiz çay ya da kahve, beyaz peynir, salatalık, domates

Öğle: 100 gr. ızgara ya da haşlama kırmızı et, 1 kase yoğurt, salata, 2 dilim kepek ekmeği

Akşam: 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt, yağsız salata, 6 yemek kaşığı makarna (takvim)

Haberin Devamı