Gazete Vatan Logo

Pendik ve Bostancı’da dönüşüme başlıyor

Pendik ve Bostancı’da dönüşüme başlıyor

Kılıçoğlu, kentsel dönüşüm projelerine başlıyor. İlk etapta Bostancı ve Pendik’i seçen Kılıçoğlu; Kozyatağı, Levent ve Ümraniye’de yeni arsalar için görüşüyor.

İstanbul Kartal’da Hukukçular Towers ve Kuriş Kule, Sarıyer’de Panorama Life ve Kozyatağı’nda Mermerler Plaza gibi projeleri hayata geçiren Kılıçoğlu Group, kentsel dönüşüm projelerine hız verdi. İstanbul Anadolu yakasında Bostancı ve Pendik’te dönüşüm projeleri için çalışmalarına devam eden Kılıçoğlu, 2015 yılı başında projelere başlayacak. Kılıçoğlu, bu projelerinin dışında Kozyatağı, Levent ve Ümraniye’de de yeni projeler için görüşmelerini sürdürüyor.

80 milyon lira yatırım

Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Talat Kılıç, Bostancı’daki projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “15 bin metrekare arsada bulunan mevcut eski bloklar yıkılarak yerine 60 bin metrekare inşaat ve 250 adet daire yapılacak. Projenin yatırım bedeli toplam 80 milyon lira olacak. Proje, metro ve toplu taşıma duraklarının yanı başında olacak. 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşacak projede, yaklaşık satış rakamları ise metrekare bazında 7 ile 8 bin lira arasında olacak.”

Haberin Devamı

Dayalı-döşeli dönüşüm

Pendik projesinin de kentsel dönüşüm olacağını anlatan Kılıç, “E-5 karayolu üzerinde 9 bin metrekare arsada, imalathanelerin yıkımını yapacağız. Bu projede, Sarıyer’deki Panorama Life projemizdeki gibi, 1+1 daireler ve dayalı ve döşeli konsepti uygulayacağız. Yapılmakta olan metro istasyonun yanındaki bu projemizde metrekare satış rakamları mağazalarda 20 bin lira, dairelerde ise 4 bin 500-5 bin lira olacak. Toplam 30 bin metrekare inşaat alanı olacak. 50 milyon lira yatırım yapacağız. Hedef kitlemiz evli gençler, öğrenciler ve genç bekar yönetici ve çalışanlar olacak” diye konuştu.

Mermerler Plaza için firmalar takipte

TALAT Kılıç, Kozyatağı’ndaki Mermerler Plaza’nın yerine yaptıkları ofis projesinin de kurumsal yatırımcılardan ilgi gördüğünü belirterek, “Şubat ayında teslim edeceğimiz projede 36 bin metrekare kapalı alanımız var. Burada her katı bir ofis olarak planladık. Kurumsal firmalar kiralamak ya da satın almak için bizimle temasa geçti. Görüşmelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı