Gazete Vatan Logo

Pendik'te 'eski sevgili' dehşeti

Pendik’te 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, eski kız arkadaşı Helin Palandöken’i öldürdü. Yanında bulunan iki erkek arkadaşını da yaralayıp okula sığındı. Bileklerini keserken polis gözaltına aldı.

Pendik'te 'eski sevgili' dehşeti

Pendik Güzelyalı Tren İstasyonu yakınında dün saat 16.00’da yaşanan olayda: Mustafa Yetgin yanında getirdiği pompalı tüfekle, okuldan çıkıp eve giden eski kız arkadaşı 17 yaşındaki Helin Palandöken’i ve iki arkadaşını kurşun yağmuruna tuttu. Saldırı sonrası Mustafa Yetgin’i kaçarken gören vatandaşlar polise haber verdi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası üç genç hastaneye kaldırılırken Helin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralı Cemil Yıldız (17) ve Deniz Morsümbül’ün (18) ise durumunun kritik olduğu öğrenildi. Saldırgan Mustafa Yetgin ise kaçıp saklandığı İstanbul Ticaret Odası Teknik Anadolu Lisesi’nde bileklerini kesip intihar etmeye çalışırken, polis tarafından gözaltına alındı. Yetgin’in, kız arkadaşı Helin’den ayrıldığı için bunalıma girip bu eylemi gerçekleştirdiği ifade edildi.

“POMPALI TÜFEK İLE VURDU”

Bir görgü tanığı, “Bir adam söylenip küfür ederek buradan geçiyordu. Bir arabanın içindeki kişiye ‘sen benim eski çıktığım kızla nasıl çıkarsın?’ dedi. Çocuk da, ‘bekle bekle’ dedi o anda ona sıktı. O anda kız ellerini yüzüne götürdü, kendini korumaya çalıştı. Oradaki kıza da vurdu, sonra diğer arkadaşlarına vurdu. Pompalı tüfek ile ateş etti” dedi. Bir başka görgü tanığı ise, “Kırmızı bir araba durdu. Çocuk elinde pompalı tüfekle araçtan indi. Peş peşe 3’üne sıktıktan sonra okula doğru gitti” dedi.

Haberin Devamı