Gazete Vatan Logo

Pence İsrail’e gitmiyor

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararının ardından, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in İsrail ziyaretini ertelediği duyuruldu

Pence İsrail’e gitmiyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Başkan Yardımcısı Mike Pence’in planlanan İsrail ziyaretini ertelediği açıklandı.

Haberi duyuran İsrail basını, Pence’in Knesset’te Pazartesi günü yapmayı planladığı ve 2008’den beri bir ilk niteliğindeki konuşmayı ertelediğini yazdı. Ertelemeyi teyit eden Knesset yetkilileri, Pence’in ABD Kongresi’ndeki vergi reformu yasası tartışmaları yüzünden ziyaretini bir iki gün gecikmeli gerçekleştireceğini belirtti.

Pence’in, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından bölgede bir dizi ziyaret gerçekleştireceği açıklanmıştı. Trump’ın kararına tepki gösteren Filistin lideri Mahmud Abbas, Pence’le önceden planlanan görüşmelerini gerçekleştirmeme kararı almıştı.

Pence, 2008’de dönemin ABD Başkanı George W. Bush’tan bu yana Knesset’te vekillere hitap eden ilk üst düzey ABD’li yetkili olacak. Ortak Arap Listesi Bloku, vekillerinin Pence’in konuşmasını boykot edeceğini duyurmuştu.

Gazze’ye yeni ambargo

Haberin Devamı

İsrail, Gazze Şeridi ile arasındaki Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun (Erez) sınır kapılarını kapatma kararı aldı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee yaptığı yazılı açıklamada, Kerm Ebu Salim ticari sınır kapısı ile Erez sınır kapısının son güvenlik gelişmeleri nedeniyle kapalı tutulacağını duyurdu. Abluka altındaki Gazze Şeridi’nden önceki gün İsrail’e roket atıldığı iddia edilmişti. Ordu Sözcüsü Adraee konuya ilişkin açıklamasında, Gazze’den İsrail’e bir füze saldırısı olduğunu belirterek, İsrail ordusunun eyleme karşılık Gazze’de Hamas’a ait askeri bir bölgeye saldırı düzenlediğini aktarmıştı.