Gazete Vatan Logo

Pembe oda cinayetinde yeni gelişme!

Cinayetten hükümlü bulunduğu Sivas E Tipi Cezaevi’nde, kendisini ziyarete gelen eşi 29 yaşındaki Leyla Avcı’yı ’pembe odada’ 3 santimlik meyve bıçağıyla öldüren 29 yaşındaki Metin Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan dava başladı.

Sanığın İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmesi nerdeni ile ifadesi alınamadı. Metin Avcı, 16 Eylül 2010 ’da Şanlıurfa’da eşine tecavüz ettiği iddiasıyla amcasının oğlu Engin Avcı’yı silahla vurup, boğazını bıçakla keserek öldürmekten 15 yıl hapis cezasına mahkum oldu. Sivas E Tipi Cezaevi’ne 2013’te nakli yapılan Metin Avcı, Elazığ’da yaşayan ve ziyarete gelen eşi Leyla Avcı’yı, eşlerin özel görüşmesine olanak sağlayan ’pembe oda’ diye nitelendirilen odada geçen 19 Mart akşamı 3 santimlik meyve bıçağı ile boğazını keserek öldürdü. Metin Avcı, daha sonra kendi bileklerini de keserek intihara kalkıştı. Olaydan 2 gün sonra sanık Metin Avcı Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Metin Avcı hakkında ’eşini kasten öldürme’ suçundan Sivas 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.



HASTANEDE OLDUĞU İÇİN İFADESİ ALINAMADI

Metin Avcı hakkında TCK 82/1d maddesince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi ile açılan davanın ilk duruşması bugün Sivas 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya sanık Metin Avcı’nın avukatı dışında katılan olmadı. Sanık Metin Avcı’nın ruhsal rahatsızlığı nedeni ile İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındığı öğrenildi. Bu nedenle sanığın ifadesi alınamadı. Sanık avukatı, Avcı’nın zaten başka bir suç nedeni ile cezaevinde bulunduğunu, sağlık durumunun da iyi olmadığını belirterek tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. Ancak mahkeme bu talebi reddederek tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmada SEGBİS sistemi üzerinden ifadesinin alınabilmesi için bulunduğu cezaevine müzekkere yazılmasına karar verdi. Ayrıca öldürülen Leyla Avcı’nın olaydan zarar görmesi nedeni ile babası Tayyar Demir’in müşteki olarak davaya katılım talebinin kabulüne karar verildi. Mahkeme duruşmayı 14 Temmuz 2015 tarihine erteledi.

Haberin Devamı



’İTİRAF YÜZÜNDEN ÖLDÜRDÜM’ DEMİŞTİ

Savcılık soruşturması sırasında ifadesi alınan sanık Metin Avcı, 2010 yılından bu yana değişik cezaevlerinde hükümlü olarak bulunduğunu, 2013 yılında Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na geldiğini, iyi hali nedeniyle eşi Leyla Avcı ile yaklaşık 9-10 kez ’eş görüşmesi’ yaptığını anlattı. Son eş görüşmesi sırasında sohbet ederken Leyla Avcı’nın kendisine anlatması gereken şeyler olduğunu, vicdan azabı çektiğini, kendisiyle evlenmeden önce dayısının oğlunu sevdiğini, kendisi askerdeyken Engin Avcı ile aslında rızası ile birlikte olduğunu, olayın tecavüz olmadığını söylediğini dile getirdi. Avcı, bunu duyunca kendinden geçtiğini, önce kapüşonlu pijamasının ipini çıkararak onu boğmaya çalıştığını, başaramayınca eş görüşme odasına kek kesmek için getirdiği meyve bıçağını eşinin boynuna iki kez sapladığını ifade etti. O sinirli haliyle kendisini de iple asmaya çalıştığını ancak başaramayınca bileklerinden ve karnından kendisini kesmek suretiyle yaraladığını ve kendinden geçtiğini söyledi. Sanık Metin Avcı, eş görüşme odasına geçinceye kadar eşini öldürme niyeti olmadığını, cezaevinde olmasına rağmen evliliklerinin güzel ilerlediğini, olay sebebiyle pişman olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı