Gazete Vatan Logo

Peki dönüş nasıl olacak?

Bayrama çıkan yollar kilit!

Peki dönüş nasıl olacak?

Geçen cuma günü başlayan ‘bayram göçü’ nedeniyle birçok yol kilitlendi. Gebze Eskihisar - Yalova Topçular feribot hattında 24 saatte 23 bin araç taşınarak geçmiş yılların rekoru kırıldı. Ek feribot seferlerine rağmen araç kuyruğu gişelerden D-100’e dayandı. TEM yolunun Bolu Gerede gişelerinin önünde 30 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan Gerede ile Karabük arasındaki yolda da 30 kilometrelik kuyruk oluştu. Kapıkule’de ise 24 saat içersinde 8 bin 683 araç Türkiye’ye giriş yaparak rekora imza attı.

Son günü beklemeyin

Bayram göçü yetkilileri de kara kara düşündürmeye başladı. Kocaeli’de Vali Ercan Topaca başkanlığında Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları yetkilileriyle toplantı yapıldı. Vali Topaca, “Dönüşe geçecek olanlar da bayramın üçüncü günü veya cumartesi, pazara yüklenmesin. Böyle olursa sıkıntı olmaz” dedi.

Dönüşte en sıkıntılı nokta

Bayram tatili sonunda TEM’in Kocaeli geçişinde sürücülerin en fazla sıkıntı çektiği geçiş noktası yine Bekirdere Rampası olacak. Sakarya’da, Antalya ve Eskişehir’den gelen araçlarla birleşen Ankara yönünden gelen trafik, İzmit’te ’Kandıra turnikeleri’ olarak da bilinen Doğu turnikelerinde İzmir- Bursa ve Yalova yönünden gelen araçlarla kesişiyor. Bu noktaya kadar TEM’de 3 şerit olan yol da Bekirdere Rampası’ndan itibaren 2 şeride düştüğü için trafik sıkışıyor. Yoğun trafikte buradan itibaren araç kuyrukları oluşuyor. Yol rampa çıkılıp viyadük ve tüneller geçildikten sonra rahatlıyor.

Haberin Devamı