Gazete Vatan Logo

Pazar payı yüzde 20'yi geçti

Kulüp ve partilerin tercihi oldu pazar payı yüzde 20’yi geçti...

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. CEO’su Tuncay Bekiroğlu, çok kötü bir 2009 yılından sonra hem otobüste hem de kamyonda harika bir 2010 yılı geçirdiklerini, 2011’i 2010’un da üzerinde bir satış rakamı ile kapatacaklarını söyledi. Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere pek çok kulüp MAN üretimi otobüsleri tercih ederken, yaklaşan seçimler öncesi AK Parti 2, CHP de 1 otobüs aldı.

Dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinden MAN, Türkiye 2010 performansını bir basın toplantısı ile aktardı. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. CEO’su Tuncay Bekiroğlu, 2009’da 12 ton ve üzeri kamyon satışlarının 12 bin adete kadar düştüğünü, 2010’da ise 26 bin 669 kamyon satıldığını söyledi. Bekiroğlu bu performansla 27 binlik 2007 yılı rakamının yakalandığını, büyük bir ihtimalle 2011 yılında da 30 binlere yaklaşan bir satış beklediklerini ifade etti. Bekiroğlu, kamyon pazarında MAN’ın, 2 bin 150 adetlik satışla yüzde 8 pazar payı yakaladığını sene başında planlarını 650 kamyon satmak üzere yaptıklarını, 2009 pazar paylarının ise yüzde 4.8 olduğunu hatırlattı.



Otobüste de tahminlerin ötesinde bir yıl yaşandığına dikkat çeken Bekiroğlu belediye otobüsü ve seyahat otobüsü olarak Türkiye’de 2010’da 1634 adetlik satış olduğunu belirtti. Bu satışın 419 adetini MAN olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Bekiroğlu özellikle seyahat otobüsü pazarındaki pazar paylarını yüzde 12.5’ten yüzde 20.7’ye yükseltmelerinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Bekiroğlu şöyle konuştu:
“Seyahat otobüsü pazarında MAN’ın satışları geçen yıl 76 adetten, 250 adete çıktı. Büyük takımların tercihi de MAN oldu. Galatasaray ve Trabzonspor’a özel olarak tasarlanan otobüslerimiz çok dikkat çekti. Ankaragücü, Bursaspor, Bucaspor ve Gaziantepspor da konforlu otobüslerimizi tercih etti. Yaklaşan seçimler öncesi AK Parti’nin aldığı son 2 otobüs ve CHP’nin aldığı son otobüs de MAN oldu. Ayrıca geçen yıl Ulusoy, ETS, Pamukkale ve Çolakoğlu başta olmak üzere turizm sektörünün lider kuruluşlarına MAN ve Neoplan otobüs teslimi gerçekleştirdik.”

MAN’da örnek teşkilatız

Tuncay Bekiroğlu kamyon ve otobüs satışları ile toplam MAN operasyonu içinde Türkiye’nin beşinci sırada yer aldığına da dikkat çekti. Bekiroğlu, “2010 aslında bizim tüm altyapı çalışmalarımızın hasadını yaptığımız bir yıl oldu. MAN ülkeleri içinde örnek teşkilatız. İşaret edilen en iyi uygulamaların olduğu ülkeyiz. Çok iyi bir ekip oluşturduk” diye konuştu.

Son dakikaya kalmayın, bu yıl Avrupalı’dan yer kalmayabilir

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) VE Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) önderliğinde yapılan ve 3’üncüsü gerçekleştirilen ‘Erken Rezervasyon Kampanyası’nın açılış töreninde konuşan Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘Tatil Herkesin Hakkı’, ‘Yerinizi Şimdiden Ayırtın’ sloganıyla başlattıkları kampanyanın bu yıl 20 Ocak-31 Mayıs tarihlerini kapsayacağını açıkladı. Yüzde 40’a varan indirimle tatil imkanı sunan kampanyadan yararlanmaları konusunda Türk tatilcileri uyaran Bakan Günay, “Orta Avrupa ve İngiltere’den bu yıl talep yüzde 50-55 arttı. Rezervasyonları son dakikaya bırakıp da yazın istediğiniz yeri bulamazsanız faturayı bize çıkarmayın. Bu yıl Avrupalı yerli turiste yer bırakmayabilir” dedi. Günay, bu yıl destinasyonlar arasında KKTC’nin de eklendiğine dikkat çekti.

RESTORANLAR YILDIZ İSTEDİ

İSTANBUL’DA Türkiye’nin tanıtımı ve erken rezervasyon kampanyası için Tülin Şahin ile birlikte poz veren Bakan Günay, ardından Turizm, Restoran ve Kulüp Yatırımcıları, İşletmecileri Derneği’nin (TURYİD) Genel Kurul toplantısına katılldı. TURYİD’in yeni başkanı Kaya Demirer, Bakan Günay’dan otellerdeki ‘yıldızlandırma sistemi’nin sektörlerine de uygulanmasını istedi.

Singapurlu Frasers Anthill’i işletip lüks otellere rakip yapacak

ANT Yapı Şişli Anthill Residence projesinde dünyada 43 projede 5 bin rezidansı yönetip işleten Singapurlu Frasers Hospitality ile anlaştı. Fraser Place Anthill İstanbul adını alacak projeyi 7 yıldızlı rezidans hizmetiyle lüks otellere rakip yapacak şirket, projenin 40’ıncı katından sonraki 120 dairesini geceliği 150-1000 eurodan kiraya verecek.

ANT Yapı Şişli Bomonti’de Eylül’de daire teslimlerine başladığı ve 200 metre ile İstanbul’da tamamlanan en yüksek proje olan Anthill Residence için 1998 yılından bu yana Londra’dan Abu Dhabi’ye, Paris’ten Sydney’e 21 metropolde 43 projede toplam 5 bin rezidans dairesine 7/24 concierge, kiralama, işletme ve yönetim hizmet veren Singapurlu Frasers Hospitality ile anlaştı.

20 Nisan’dan itibaren projenin Frasers Hospitality tarafından yönetileceğini söyleyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, “Daireleri satacağımız kişileri seçebiliyoruz ancak kiralamalara çok hakim olamıyoruz. Bu nedenle yönetimde dünyada marka olmuş bir isimle anlaşma kararı aldık. Fortune dergisi tarafından yayınlanan dünyanın en büyük 500 şirketi arasında bulunan birçok şirket Fraser’ı tercih ediyor” dedi.

FB’li Volkan, Semih daire aldı

Anthill Residence’ın Türkiye’de 7 yıldızlı rezidans hizmeti dönemini başlatacağını söyleyen Okay, projenin yeni adının da Fraser Place Anthill İstanbul olacağını açıkladı. Okay, şöyle devam etti: “Projenin 40’ıncı katına kadar uzun dönemli 1 yıllık kiralamayı Ant Yapı olarak metrekaresi 20-25 dolardan yapacağız. Frasers Hospitality ise 40’ıncı kattan sonraki 120 daireyi geceliği 150 euro ile 1000 eurodan kiraya verecek. 804 konutluk Anthill Residence’a yaklaşık 75-80 aile taşındı, projenin yüzde 75’i satıldı.”

Okay, GS’lı Gökhan Zan, Fenerbahçeli Volkan Demirel, Semih Şentürk gibi futbolcuların projeden daire aldığını sözlerine ekledi. Türkiye pazarına uzun bir süredir girmek istediklerini söyleyen Frasers Hospitality CEO’su Augustine M. Silva ise “Anthill ise standartlarımızı taşıyabilecek tek projeydi. Türkiye’de butik projelerle büyüyeceğiz.

Dünyada 2012 sonuna kadar toplam 10 bin 600 rezidansa hizmet vereceğiz” dedi. Şirketin Ortadoğu ve Avrupa CEO’su Guus Bakker, “Burası vereceğimiz hizmetlerle lüks otellerin bile gıptayla bakacakları bir proje olacak” diye konuştu.

Fiber optik döşeyenlere 10 kat zam söylentisi işletmecileri ürküttü

TÜRKİYE’NİN fiber optik altyapıya dönüşümü için bir yılda yaklaşık 800 milyon TL’lik yatırım yapan özel sektör işletmecilerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kabloların döşenmesi için aldığı metre başına yaklaşık 1-2 TL’lik ücretleri 10 kata kadar artıracağı duyumunun telaşı sardı.

Sadece İstanbul’a 400-500 milyon TL’lik fiber optik kablo yatırımı yapan sektör, Belediye’nin böyle bir artırım yapması halinde yatırımların tamamen durması ve tüketici fiyatlarının artması uyarısında bulunan işletmeciler, bu işten tek kazançlı çıkanın Türk Telekom olacağına dikkat çekti.

TELKODER Genel Sekreteri Rıdvan Bıyık, “İBB bugüne kadar gayet makül bedellerle bu işin yapılmasını sağlıyordu. Ama belediyenin fiber optik kabloların döşenmesi için işletmecilerden aldığı ücretleri 10 kata kadar artıracağını duyduk. Bu, yeni fiber optik altyapı yatırımlarını yapılamaz hale getirir” dedi.

Amerikan Eximbank’tan Bosen Enerji’ye 12 yıl vadeli kredi

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası tarafından BTSO Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayi tesislerinin elektrik enerjisi ihtiyaçlarını sürekli olarak karşılamak amacıyla kurulan Bosen Enerji, üretim kapasitesini ikiye katlamak için Amerikan Eximbank’ından 55.8 milyon dolar kredi aldı. Kredi anlaşması dün Bursa’da Bosen, USA Eximbank, GE Electric ve JP Morgan arasında imzalandı.BTSO ve Bosen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, “Bu kredi için hiçbir teminat ve aracı istenmedi. Kredinin faizi libor artı 0.95. Vadesi, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 12 yıl. Amerikan Hazinesi bile bu kadar düşük maliyetle borçlanamıyor. Bu anlaşma, Bosen’in ve Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin göstergesi” dedi.

Limak Yatırım, Hindistan’da otoyol projesi için yeterlilik aldı

LİMAK Yatırım, Hindistan’da 244 kilometre uzunluğundaki 4 şeritli otoyol projesi için yeterlilik aldı. Limak Yatırım’dan yapılan açıklamada, Hindistan’da yap-işlet-devret yöntemi ile ihale süreci devam eden Rajatsan Eyaleti Beewar-Pali-Pindwara Otoyol Projesi için yeterlilik alındığı, söz konusu ihaleye Hintli Patel Engineering Limited ile birlikte teklif verileceği belirtildi. Sadece otoyol alanında 5 sene içerisinde 9 bin 400 kilometre uzunluğunda yap-işlet-devret ihalesi yapılacak olan Hindistan’ın, altyapı ve enerji alanlarında yatırımcılara geniş fırsatlar sunduğuna işaret edilen açıklamada, Ocak ayı içerisinde ihalesi açılan Vizhinjam Limanı projesine de yeterlilik başvurusu yapıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı