Gazete Vatan Logo

Payetli kıyafetler

Payetli kıyafetler

Balenciaga, Valentino, Gucci ve Dior 2016 sonbahar-kış podyumlarında pullu elbiseler sergiledi. Böylelikle, genellikle aşırılığı anımsatan bu silueti, önümüzdeki sezonun partilerinin bir numarası olmaya aday hale getirdiler...

por kıyafetler ve erkeksi kesimlerin tercih edildiği günlük yaşam, tasarımcıları, sonbahar modası için daha egzotik bir alan aramaya itti. Tasarımların sergilendiği yer Cannes’ın kırmızı halısı değil podyum. Ancak Erdem, Chanel, Gucci ya da Preen’in koleksiyonlarında seksenlerin body con’larına ya da göğüs ve ya bel dekoltelerine rastlamak mümkün değil. Bu sezon trend dar dik yakarlardan ve bol uzunca eteklerden yana.

Tam da Ab Fab dizisinin geri dönüşünden bahsettiğimiz şu günlerde, göz alıcı kıyafetler daha sade olanları moda gündeminin dışına itmiş durumda. Peki bizler, bu parıltılı elbiselerin yeniden canlanışına hazır mıyız?

İki binli yıllara dönüş

Son bir kaç yıldır, daha önceleri sadece yılbaşı partilerinde kullanmak üzere sakladığımız türden omuz hizasındaki şıngırtılı küpeleri günlük gardırobumuzun bir parçası haline getirdik. Sade, lastik tabanlı ayakkabılarımız yerine Miu Miu’nun süslü tenis ayakkabılarını tercih ettik. Peki uzun elbiselere neden bu fırsatı vermedik? Bu konuda Balenciaga’nın duruşu bir teşekkürü hak ediyor. Şimdi iki binlerin ilk on yılını yeniden kucaklamanın ve ışıltılı kıyafetleri “hava karadıktan sonrası” için saklamanktan vazgeçmenin tam zamanı.

Haberin Devamı

Peki, baştan ayağa payetli kıyafetleri günün çalışma saatleri için kullanmanın kuralları nelerdir? Lily Aldridge hava kararmadan önceki saatlerde tercih ettiği ışıltılı elbisesini kot bir ceketle birlikte kullanmıştı. Bu ışıltıları günlük hayatınızda pratik bir biçimde kullanabileceğiniz ve aynı zamanda modern bir görünüm de yakalayabileceğiniz pek çok yol var.

Payet giymenin kuralı!

İlk kural, yeni proporsiyonların avantajlarından istifade etmek. Bu elbiseler son derece hacimli ve fazlalıkları gizlemek için de şaşırtıcı derecede elverişli. Bu parçaları bir kot pantolon ile kolaylıkla birlikte kullanabilirsiniz. İkinci kural ise, sanki elbiseyi henüz giymişçesine bir görünümde olmak. Dolayısıyla sneaker ayakkabılar, spor deri ceketler iddiasız kotlar bu ışıltılarla birlikte kullanmak için ideal parçalar. Üçüncü ve son kural ise bu parçaları yüksek topuklu ayakkabılarla kullanmaktan kaçınmak.

Haberin Devamı

Elbiseniz mekanı aydınlatmalı...

Günün her saati kullanmaya uygun olan kıyafetlerden kurtulmanın tam zamanı. Hatasız alışverişin teminatı durumundaki bu parçalar artık birer alışveriş hatası. Yapmanız gereken, giyinmeye gerçekten zaman ayırdığınızı ve buna efor harcamaktan keyif aldığınızı göstermek. Elbiseniz, içinde bulunduğunuz mekanı aydınlatmalı.