Gazete Vatan Logo

Patronunu çekiçle öldürmüştü! Karar verildi

Bağcılar'da "maaşını vermediği" gerekçesiyle tartıştığı patronu Burhan Paltaoğlu'nu kafasına çekiçle vurarak öldürdüğü iddia edilen Türkmenistan uyruklu Sultanbek Hudayarov, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Sultanbek Hudayarov ile tarafların avukatları katıldı.

Öldürülen Paltaoğlu'nun ailesinin avukatı Ahmet Altınkaynak, sanığın maktulü canavarca hisle merdivenlerden düşürerek ve defalarca kafasına çekiçle vurarak öldürdüğünü savunarak, ''Ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırılmasını ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını talep ediyoruz'' dedi.

Sanık Hudayarov'un avukatı Berna Sema Ulusoy da toplanan deliller karşısında müvekkilinin suçu işlediğinin sabit olmadığını, bu nedenle beraatine karar verilmesini istediğini belirtti.

Son sözü sorulan sanık Sultan Hudayarov ise ''Beraatimi talep ediyorum. Adaletinize güveniyorum'' diye konuştu. Mahkeme, Hudayarov'un ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ve ''haksız tahrik'' hükmü uygulanarak cezasının 18 yıla düşürülmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Sanığın yargılama sırasında herhangi bir pişmanlık göstermediğine hükmeden mahkeme, cezada takdiri indirim uygulanmamasını kararlaştırdı.