Gazete Vatan Logo

Patronlar Kulübü’nde 3’üncü kadın dönemi!

TÜSİAD’da Arzuhan Yalçındağ Doğan ve Ümit Boyner’in ardından üçüncü kadın başkanı olması kesinleşen Cansen Başaran-Symes, yönetim listesini hazırladı. Ali Yıldırım Koç, Murat Özyeğin, Agah Mehmet Tara listeye girdi.

Patronlar Kulübü’nde 3’üncü kadın dönemi!

Patronlar Kulübü TÜSİAD’ın yeni yönetimi belli oldu. TÜSİAD’da Arzuhan Yalçındağ Doğan ve Ümit Boyner’in ardından derneğin üçüncü kadın başkanı olması kesinleşen Cansen Başaran-Symes, yarın gerçekleştirilecek 45. TÜSİAD Genel Kurul toplantısına sunulmak üzere yeni yönetim kurulu asil ve yedek üye listesini oluşturdu. Haluk Dinçer başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu yarı yarıya değişti.

Dinçer ile birlikte Tayfun Bayazıt, Cenk Çimen, Tarkan Kadooğlu, Osman F. Boyner ve Volkan Vural yeni yönetimde yer almadı. Ali Yıldırım Koç, Murat Özyeğin, Mehmet Nurettin Pekarun, Agah Mehmet Tara, Metin Akman ve Bahadır Balkır yönetim kuruluna giren yeni isimler oldu.

Derneğin Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkan Yardımcısı Tuncay Özilhan da Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı aday listesini oluşturdu. 2015-2016 dönemi için önerilen isimler Özilhan ile birlikte Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ümit Boyner, Ömer Aras, Agah Uğur, Yavuz Canevi ve Zekeriya Yıldırım’dan oluştu. YİK yönetiminden çıkan isimler Erkut Yücaoğlu, Cem Duna, Aldo Kaslowski ve Pekin Baran oldu.

Haberin Devamı

Oğullar ve torunlar

Ali Yıldırım Koç; Koç Ailesi’nin TÜSİAD yönetimine giren dördüncü üyesi olacak. Vehbi Koç dernekte YİK Başkanlığı, Rahmi Koç hem YİK Başkanlığı hem yönetim kurulu üyeliği, Mustafa Koç da yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı ve YİK Başkanlığı yaptı.

Murat Özyeğin, Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin’in oğlu. Murat Özyeğin, Fiba Holding yönetiminde ve Fiba Grubu’nun finans dışı şirketlerinin başında. Agah Mehmet Tara ise Enka’nın kurucularından Şarık Tara’nın torunu, Sinan Tara’nın da oğlu. 2011 yılında Enka Holding yönetimine girdi. Sinan Tara da daha önce TÜSİAD yönetiminde görev aldı.

Mehmet Nurettin Pekarun, Sabancı Holding’in Sanayi Grubu Başkanı olarak görev yapıyor. Bahadır Balkır, yedek listeden gelen isimlerden. Balorman Orman Ürünleri şirketi olan Balkır aynı zamanda Beyaz Eşya Yan Sanayicileri Derneği Başkanı. Metin Akman ise Unilever’de yöneticilik yaptı. Nutreco-Trouw Nutrition Türkiye’de Genel Müdürlük ve Anako Yumurta Ürünleri’nde başkanlık olan Akman, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde part time öğretim görevlisi olarak lisansüstü sınıflarında tecrübelerini paylaşıyor.

Haberin Devamı

İşte yeni yönetim kurulu

- İsmail Hasan Akçakayalıoğlu

- Metin Akman

- Bahadır Balkır

- Cansen Başaran-Symes

- Memduh Boydak

- Esin Güral Argat

- Simone Kaslowski

- Ali Yıldırım Koç

- Murat Özyeğin

- Mehmet Nurettin Pekarun

- Agah Mehmet Tara

- Sedat Şükrü Ünlütürk

SÜREÇ ŞEFFAF BİÇİMDE YÜRÜYOR

Halen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Cansen Başaran-Symes, başkanlık konusunda yorum yapmasının etik olmayacağını ve kararı genel kurulun vereceğini söyledi. Cansen Başaran-Symes, “TÜSİAD her zaman şeffaf bir kurum oldu. Bundan sonra da öyle olacak. Prosedür gereği liste oluşturuldu. Genel kurulda oylanacak. Dolayısıyla süreç işliyor” diye konuştu.