Gazete Vatan Logo

Patronlar başkan arıyor

Patronlar Kulübü TÜSİAD, 12 Aralık’ta yeni başkanını seçecek ama aday bulamıyor! Kulislere göre, Cansen Başaran Symes, görevde 2 yıl daha kalmayı düşünmüyor. Ali Koç, tercihini Fenerbahçe’den yana kullandı ve teklifi kabul etmedi. Şimdi profesyonel yönetici değil ‘bacası tüten’ bir sanayici patron aranıyor

Patronlar başkan arıyor

Patronlar Kulübü TÜSİAD’ın genel kurulu 12 Ocak 2017’de toplanacak. Dernek, genel kuruldan önce 1 Aralık’ta Yüksek İstişare Konseyi toplantısını Ankara’da gerçekleştirecek. Bu yılki genel kurulda yeni yönetim kurulu başkanı da seçilecek. Ancak kulislere bakılırsa patronlar kulübüne başkan bulmak çok kolay olmayacak. TÜSİAD kanalında yeni başkanın sanayici patron olması görüşü ağır basıyor. Bu kritere uygun adaylar üzerinde durulurken son çare olarak tekrar profesyonel bir yöneticinin kapısı çalınacak.

Halihazırda Yönetim Kurulu Başkanı olan Cansen Başaran Symes, bu ateşten gömleği bir daha giymek istemiyor. Hem Türkiye’de hem bölgedeki siyasi gelişmeler, darbe girişimi, terör ve güvenlik gibi olumsuzlukların üst üste yaşandığı dönemde başkan koltuğunda olan Cansen Başaran Symes’in devam etmeyeceğini net bir dille ifade ettiği belirtiliyor.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç’un yeni başkan olacağı uzun süre konuşuldu ama ağabeyi Mustafa Koç’un Ocak ayında ani vefat etmesi planların değişmesine neden oldu. Zira ağabeyinin ani vefatı yüzünden Ali Koç’un Koç Holding’deki yükü arttı. Ömer Koç’un başkanlığı, Ali Koç’un da başkan yardımcılığını devralmasıyla Koç Holding kanalında yükler paylaşıldı.

Haberin Devamı

Tekrar kadın başkan zor

TÜSİAD için de akıllara ‘Acaba Ali Koç başkanlık teklifini kabul edecek mi” sorusunu getirdi. Yine kulislere göre, geçen ay sürpriz şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlığına aday olacağını açıklaması, Ali Koç’un patronların patronu olması ihtimalini zayıflattı. Yine kulislerdeki iddialara göre Ali Koç’a resmi teklif gitti ama Koç kabul etmedi.

Koç’la ilgili bu gelişmeler gözleri diğer TÜSİAD’ın diğer Başkan Yardımcısı Sedat Şükrü Ünlütürk’e çevirdi. Zira TÜSİAD’da yazılı olmayan geleneğe göre başkan mevcut iki başkan yardımcısı arasından seçiliyor. Ancak TÜSİAD’a yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Ünlütürk’ün de başkan olması zor. Bırakın başkanlığı iki dönemdir yardımcılığı yürüten Ünlütürk’ün yeni yönetim kurulunda bile yer almayacağı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan kulislerde TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat’ın başkanlığa sıcak baktığı ifade ediliyor. TÜSİAD kanadında ise Arzuhan Doğan Yalçın, Ümit Boyner ve Cansen Başaran Symes’den sonra 4’üncü kadın başkan fikrinin pek yandaş bulmadığı gelen bilgiler arasında...

Onun gönlü Fenerbahçe’de

Ali Koç, iş dünyasında sevilen bir isim. Fenerbahçe tarafında ise bu sevgi çok daha yüksek boyutlarda... Tabir yerindeyse Fenerbahçe taraftarları, onun başkan adayı olacağını açıklamasından sonra bile şampiyon olmuşçasına sevindi. İlk futbol maçına Ali Koç ile gitmiş biri olarak onun ne kadar iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğuna defalarca şahit oldum. En büyük hayallerinden birinin birgün kulübe başkanlık olduğunu da sadece ben değil bütün Türkiye biliyor. Zaten babası Rahmi Koç, bu yıl başında basına yansıyan bir değerlendirmesinde, “Ben TÜSİAD Başkanı olsun istiyorum ama onun gönlü Fenerbahçe’de” diyerek Ali Koç’un tercihini net şekilde dile getirmişti.