Gazete Vatan Logo

Patron katiline ağırlaştırılmış ömür boyu hapis

Patron katiline ağırlaştırılmış ömür boyu hapis

ANTALYA’da ,eski patronu Mahmut Yılmaz’ı, ağzına havlu sokup ellerini ve ayaklarını kabloyla bağladıktan sonra bıçaklayarak öldüren Harun Sevgili, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cesasına çarptırıldı.

Marmara depreminde eşi ile çocuklarını kaybeden 44 yaşındaki Harun Sevgili, geçen 10 Ocak’ta uzun süre yanında çalıştığı inşaat işleri yapan evli ve 2 çocuk babası 63 yaşındaki Mahmut Yılmaz’ın ağzına banyo havlusu sokup, ellerini arkadan kabloyla, ayaklarını da saç kurutma makinesinin kablosuyla bağladıktan sonra bıçaklayıp öldürdü. Sevgili, patronunun cüzdanındaki kredi kartları ve cep telefonunu alıp kaçtı.

Cinayetin işlendiği günün akşamı Yılmaz’ın kredi kartıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki bir ATM’den para çekildiğini tespit eden polis, buradaki görevlilerle bağlantı kurdu. Taksiyle havalimanından ayrıldığı tespit edilen Harun Sevgili, ertesi gün yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne’de yakalandı. Eski patronunu Meltem Mahallesi’nde öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Sevgili’nin üzerinden, kendi fotoğrafı bulunan Murat Kaçmaz adına düzenlenmiş sürücü belgesi çıktı.

Haberin Devamı

HAKARET ETTİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Tutuklanan Harun Sevgili hakkında, Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Harun Sevgili, karar duruşmasında eski patronunu para için öldürmediğini söyledi. Mahmut Yılmaz’ın, ayrıldığı Suriyeli kız arkadaşına ve kendisine hakaret ettiğini iddia eden Harun Sevgili, cinayeti de bu nedenle işlediğini, ancak çok pişman olduğunu kaydetti.

’EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN’

Sanık savunmasından sonra son sözleri sorulan Mahmut Yılmaz’ın eczacı eşi Hatice Yılmaz, kızı Ebru Yılmaz ve ağabeyi İsmet Yılmaz ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Ailenin avukatları Süleyman Çalıkuşu ile Merve Can Harcola Doğan da cinayetin tasarlanarak işlendiğini, sanığa verilecek cezada indirim yapılmamasını talep etti.

HAKSIZ TAHRİK İDDİASI

Sanık avukatı Ömer Okan Kendir ise cinayetin haksız tahrik altında gerçekleştiğini savundu. Sanık ve maktul arasında baba- oğul gibi bir ilişki olduğunu, cinayetin tasarlanarak işlenmediğini, karar verilirken bunun göz önünde bulundurulmasını istedi.

Haberin Devamı

İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme oy çokluğuyla aldığı kararla sanığı, ’kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. ’Yağma’ suçundan 12 yıl, ’başkasına ait kredi kartlarını kullanmak’tan da 4 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 16 yıl 4 ay 15 gün hapsine de karar verilen sanığa, ayrıca 30 bin lira adli para cezası verildi. Mahkeme, sanığa verilen cezalarda takdir indirimi de dahil olmak üzere indirim yapmadı.

ANNE KIZ SARILARAK AĞLADI

Karar sonrası Hatice Yılmaz ile kızı Ebru Yılmaz birbirine sarılarak gözyaşı döktü. Hatice Yılmaz duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, eşinin çok hayırsever olduğunu, bundan dolayı çevresinde çok sevildiğini söyledi.