Gazete Vatan Logo

Patron da ortağını kümesine gömdü

Bahçelievler’de lüks otomobil satıcısı şirketin sahibi Özgür Yalçınkaya, 16 Eylül’de kayboldu. Ortağı Recep Akman tarafından öldürüldükten sonra Çatalca’da bir villanın kümesine gömüldüğü ortaya çıktı

Patron da ortağını kümesine gömdü

İstanbul Bahçelievler’de lüks otomobil galerisi ve tekstil atölyeleri olan Kök Grup’un sahibi Özgür Yalçınkaya, 16 Eylül gecesi ortadan kayboldu. Eşinin eve gelmemesi üzerine polise giden Kübra Yalçınkaya’nın ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada, işadamının en son ortağı Recep Akman ile bir iş görüşmesi için Anadolu yakasına gittiği belirlendi. İfadesi alınan Akman, ortağını 16 Eylül’de 20.00 sıralarında Bahçelievler’e bıraktığını söylerken, daha sonraki günlerde de Yalçınkaya ailesiyle birlikte arama çalışmalarına katıldı. Akman, polise ortağıyla aralarında husumet bulunan üç kişinin adını verirken, polis Akman’ın ifadelerini yalanlayan bir ayrıntıya ulaştı.

Üçüncü kişi cinayeti ortaya çıkarttı

Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini mercek altına alan polis, Akman’ın ifadesinin tersine o gün iş görüşmesine giderken arabada Akman’ın şoförü Bayram Ata’nın da bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine Akman ve Ata gözaltına alındı. Yapılan çapraz sorgulamada patron ve şoförü itiraf etti.

Akman ifadesinde olayı şöyle anlattı; “Bir jeep satışında müşteri aracın kilometresiyle oynanmış olduğunu fark etti. Bu satıştan payıma düşen 25 bin TL ‘den zarar ettim. Olay günü de otomobil içerisinde bu nedenle tartışma çıktı. Yalçınkaya trilyonluk iş yapıyoruz 25 bin TL’nin hesabını mı yapdiye küfür edince ben de sinirlendim bir anda ateş ettim. Cesedi şoförümle birlikte arabanın bagajına koyduk. Polisin şüphelenmemesi için ortağımın telefonuyla husumetle olduğu kişileri bi rbir aradım. Telefonu da Bahbir yere attım. Arabayı Bağcılar’a bıraktım ceset bir gün orada kaldı. Ertesi sabah başka bir araca cesedi koyup Çatalca’daki çiftliğimize gittik. Cesedi bahçede bir yere koyduk ertesi gün de gidip kümese gömdüm.”

Haberin Devamı

ÖZGÜR YALÇINKAYA KÜMESİ KAZINCA...

Bu itirafın ardından yapılan kazıda da Yalçınkaya’nın cesedi gömülü olduğu yerden çıkartılarak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.