Gazete Vatan Logo

Patnos'u eleştirince...

Ölümle tehdit ediliyor

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde Devlet Hastanesi’nde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan Özlen Vural’ın, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir arkadaşının paylaşımının altına, ’Patnos’u klozete atıp üzerine sifonu çekesim var’ yorumunu yapması başına dert açtı. Ölüm tehdidi aldığını belirten Vural’a önce koruma verildi, sona da Adana’ya tayin edildi.

Özlen Vural, mayıs ayında sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir arkadaşının paylaşımının altına ’Patnos’u klozete atıp üzerine sifonu çekesim var’ yorumu yaptı. Hastanede bu paylaşımı gören bir çalışan da kendi sayfasında Özlen Vural’ın paylaşımını yayınlayarak, Patnos’a hakaret edildiğini öne sürdü. Yazdığı söz nedeniyle kısa sürede büyük tepki toplayan ve çok sayıda ölüm tehtidi ve hakaret içerikli mesaj alan Özlen Vural, bunun üzerine önce Ağrı’nın Eleşkirt İlçe Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Tehditlerin devam etmesi üzerine savcılığa başvuran Özlen Vural’a polis koruması verildi. Özlen Vural daha sonra aynı gerekçeyle tayin isteyerek Haziran’da memleketi Adana’ya gitti. Ayrıca Özlen Vural’ın Facebook’taki cümlesini beğenen arkadaşları M.D. ve F.A.’ya hastane yönetimi tarafından idari para cezası verildi.

’ALLAH, O TOPRAKLARA BASMAYI MECBUR ETMESİN’

Özlen Vural, tayinini çıkmasının ardından yine sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta şunları yazdı:

"Sonunda Ağrı hikayesi tamamen bitti. İlişiğimi kestim. Artık başım dahi ağrısa ’acıdı’ diyeceğim. Sırf oranın adını dahi telaffuz etmek istemediğimden. 04’e ait hiçbirşey görmek ve duymak istemiyorum. Allah bana tekrar o topraklara basmayı mecbur etmez umarım. Gökyüzünde dahi o şehrin üzerinden geçtiğimi bilsem, gözlerimi kapatırım şu saatten sonra. Allah herkesi kendi memleketinin güzel insanına hizmet etmeyi nasip etsin."

Konuyla ilgili konuşan Özlen Vural, "Yazdığım cümle sadece bir şakaydı. Farklı yorumlandı. Kaldığım evi bile taşlamaya kalktılar. Savcılık can güveniliğimin olmadığını belirterek tayinimi uygun gördü" dedi.

Haberin Devamı