Gazete Vatan Logo

Patlayıcıyı mı kastediyor?

Bomba Uzmanı Kimya Mühendisi Turgut Cıldaoğlu VATAN’a yaptığı değerlendirmede, bu tür konuşmaların gizli örgütlerin ya da yasadışı oluşumların kullandığı şifreli kodlardan olabileceğini belirtti. Cıldaoğlu “turşu” kodunun bomba ya da eroin anlamına gelebileceğini belirtti:

Asiti alınacak: Turşuların asiti alınacak ve depoya girecek ifadesinden, bombaların içindeki patlayıcı maddenin ya da fünyelerin azaltılarak, bir başka yere nakledileceği, götürüleceği anlamı çıkartılabilir. Asit burada bombanın patlayıcı kısmı olabilir. Bombalar taşınırken patlamaması için, düzeneğinin bozulması asitinin çıkartılması yani fünyesinin azaltılması ya da patlayıcı kısmının çıkartılması demek olabilir.

Soğuğa çıkartmak: Turşuların soğuk bir yere çıkartılması demek, rutubetten uzak, güneş görmeyen bir yere götürülmesi anlamına gelebilir. Barutların rutubet olmayan bir yere götürülmesi, kimyasalın rutubetten etkilenmemesi için soğuk bir alanda tutulması anlamına gelebilir.

Işığa çıkartmak: Işığa çıkartmak ise eyleme geçilmesi anlamında kullanılmış olabilir. Patlatmak, eyleme geçmek anlamında ışığa çıkartmak ifadesi kullanılabilir. Açığa çıkartıp bombaları patlatmak anlamında.

Haberin Devamı