Gazete Vatan Logo

Patlayan bombalar turizmcileri korkuttu

Adana ve Marmaris’ten sonra dün Antalya’da meydana gelen patlama, turizmcilerin yüreğini ağzına getirdi

Kuş gribi, İsviçre maçı krizi derken, rezervasyon iptalleriyle sıkıntıları katlanan turizmciler, son iki aydaki hareketlenmeyle umutlanmıştı. Ancak birbiri ardına gelen patlamalardan sonra herkes, “Bunların devamı gelir mi?” sorusunu yöneltiyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, “Soğukkanlı olmak, bununla yaşamaya alışmak lazım” uyarısında bulundu.
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Osman Ayık, “Tam işler hafif toparlar gibi oluyor, başka bir şey çıkıyor. Güvenlik önlemlerinin artırılması şart. Önümüzdeki dönemde bu tür tatsızlıkları daha da yaşayacağımıza yönelik endişelerim var” dedi.

HABERLERE DİKKAT
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır ise patlama haberlerinin fazla ’dillendirilmeden’güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğinin altını çizerek, “Bu tür olaylar dünyanın her yerinde oluyor. Önüne geçmek mümkün değil” derken Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Müfit Kaptanoğlu da, “Biraz daha duyarlı olmak lazım. Yüzde 100 tedbir almak mümkün değil” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı