Gazete Vatan Logo

Patates soğan patron masasında

Patates soğandaki aşırı yükseliş patronların da gündemindeydi.

Patates soğan patron masasında

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün TÜSİAD’ı ziyaret ederken, buluşmada tarım politikaları da masaya yatırıldı. İnce, bu seçimde Türkiye’nin ilkleri yaşadığını belirterek, ilk kez soğan fiyatının doları geçtiğini söyledi.

Soğanda yangın var

İnce, “Soğan kuru, dolar kurunu geçmişse yangın var demektir. Bu yangın varken iş dünyası ile dertleşmek de bir cumhurbaşkanı adayı olarak çok doğru bir iş olur” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik de, TÜSİAD olarak geleneklerinde var olan seçimler öncesi siyasi liderleri ve bu seçimlere özgü olarak cumhurbaşkanı adaylarını ağırladıkları son toplantılarını yaptıklarını belirterek, “Üyelerimizle beraber bu güzel istişareyi yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti paylaşmak istiyorum” dedi.

Şu anki ana gündemlerinin, seçimler dolayısıyla tamamen siyasete odaklandığını aktaran Bilecik, şunları kaydetti: “Toplum, sokak ve vatandaşlarda esas odaklanılan ve konuşulan nokta ekonominin ta kendisi. O bakımdan cumhurbaşkanı adaylarımızın da ana gündemlerinde doğal olarak ekonomivar. Ekonomide yaşanan sıkıntıların özellikle de seçimlerden sonra getirilecek çözümleri, ekonomi politikaları, bizim de bugün İnce ile yapmak istediğimiz istişarelerin, ana konularının başında geliyor. Üyelerimizin danışacağı konular içinde sadece ekonomi yok. Yüksek demokratik standartları, hukukun üstünlüğü, dış ilişkiler, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi birçok konuda da sayın İnce’nin bizlerle istişare yapmasından memnuniyet duyacağız.”

Haberin Devamı