Gazete Vatan Logo

Pasaport harçları düşürüldü

Pasaport harçları düşürüldü

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, dış temsilciliklerde alınan pasaport harcının 184 Euro'dan 72 Euro'ya düşürüldüğünü bildirdi.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, pasaport harç bedelinin yüksekliği sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirterek 4 yıl ve üzeri pasaportlar için 184 Euro olan pasaport harcının 72 Euro'ya düşürüldüğünü açıkladı. Yeneroğlu, konuyla ilgili yazılı olarak şu açıklamayı yaptı: "Avrupa'da yaşanan ekonomik krizin etkileri, vatandaşlarımızın ekonomik şartları ve çok çocuklu aileler dikkate alındığında pasaport harçlarının yüksek olması ciddi derecede maddi bir yük oluşturmaktaydı. Bu durum anavatanla olan ilişkilerini olumsuz etkilemekteydi. Tüm bu boyutlar dikkate alındığında pasaport harçlarının düşürülmesi önemli bir ihtiyaçtı. Başbakanımız, vatandaşlarımızın bu doğrultudaki taleplerini göz önünde bulundurarak harçların düşürülmesini vaat etti. Vaadimizin uygulamaya geçirilmesi maksadıyla Maliye Bakanlığımız yeni bir düzenlemeyle pasaport harçlarını düşürdü. Buna göre 2016 yılı itibariyle yurt dışı temsilciliklerimizde pasaport sürelerine göre cüzdan bedeli hariç 6 aylık için 16,16 euro, bir yıllık için 22,17 euro, 2 yıllık için 36,17 euro, 3 yıllık için 51,35 euro ve 3 yıldan fazla süreli olan pasaportlar için de 72,37 euro harç alınacak. 4 yıl ve üzeri pasaportlar için cüzdan bedeli hariç 184 euro olan pasaport harcı 72 euroya düşürüldü. Pasaport harçlarının düşürülmesiyle yurt dışında yaşayan ailelerimizin bütçesine doğrudan katkı sağlanacak ve Türkiye'ye yaptıkları seyahat masrafları düşecektir. Bu durum uzun vadede Türkiye ile olan bağların korunmasını, akrabalarla olan iletişimin yanında dil ve kültür birikiminin geliştirilmesini beraberinde getirecektir."

Haberin Devamı

TÜRK PASAPORTU, DÜNYANIN EN PAHALI PASAPORTU

Öte yandan geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmada Türk pasaportunun işlem masrafları açısından dünyanın en pahalı pasaportu olduğu belirlenmişti.