Gazete Vatan Logo

Paşalardan cüppe eylemi: Seferberlik var!

Adliye’ye gelip teslim olan Emekli Orgeneral Doğan, “Artık sözün bittiği yerdeyiz, avukatlarımızın cüppelerini çıkarmalarını isteyeceğiz. Bizler de 14 Mart’taki davada savunma yapmayacağız. İddianameyi ben hazırlayacağım” dedi.



“Balyoz Güvenlik Harekat Planı” davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan emekli Orgeneral Çeti Doğan’nda aralarında bulunduğu 6 emekli asker dün teslim oldu. Davayı gören İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama işlemleri tamamlanan 6 asker Metris Cezaevi’ne gönderildi. Hakkında verilen karar uyarınca kendiliğinden adliyeye geldiğini vurgulayan Doğan, “Biraz sonra işlemler tamamlanacak ve ben Silivri Kampüsündeki görev yerime koşarak gideceğim” dedi.



Evrak çöplüğü

Doğan “Gölcük’teki belgeleri birileri mi koydu, nasıl oldu?” şeklindeki soru üzerine şunları söyledi: “Silahlı Kuvvetlerde çok alt düzeyde bir yanlış... Uzmandır, şudur budur. Ve buraya konmuş. Konduğu yer kozmik oda değil, gizli bir alan değil. Herkesin bildiği çöplük, evrak çöplüğü. Konan, hard disk diyorlar. Bu konuda Donanma Komutanlığı’nın kesin bir bilirkişi raporu vardır. Tamamen sahte.”

‘Halkımı muhatap alacağım’

Hakim ve savcılar bir zırha büründü. 11. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi vereceğiz. Ondan sonra yapacağımız şey, aldığımız cevaba göre, ’sözün, adaletin bittiği yerdir’ diyerek, artık avukatlarımızın cübbelerini çıkarmalarını isteyeceğiz. İstifa etmelerini isteyeceğiz. Bizler de 14 Mart’ta başlayacak davada savunma yapmayacağız. Ne yapacağız? Ben bundan sonra halkımı kendime muhatap olarak alacağım, manifesto hazırlayacağım. İddianameyi ben hazırlayacağım. Neler yapıldığını, bu davayla ilgili ne çirkinlikler olduğunu ortaya koyacağım. Bu davanın kaç sene evvel başladığını söyleyeceğim.



‘Artık hastane yok’

“38-40 derece ateşim olsa, en ağır bir hastalık içinde olsam bile artık hastane yok. Davaya ölünceye kadar devam edeceğim. Bir eski asker ne demiş: ’Kişi bir kez ölür, ölümsüzlüklere doğru. Öl be...’ Fazıl Hüsnü Dağlarca, yarbaylıktan emeklidir... ’Sen yanmasan, ben yanmasam nasıl çıkar karanlık aydınlığa’, ben yanayım, yeter ki bir mum olayım halkımızın aydınlanmasına.”

‘GÖREVE GİDİYORUM, SEFERBERLİK VAR’

Mahkemede işlemleri tamamlanan Doğan, cezaevine götürülürken gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine “Göreve gidiyorum, kısmi seferberlik var, arkadaşlarımın yanına gidiyorum. Bize savunma hakkı verilmeden yasalara aykırı olarak tutukluyorlar, Sayın Başbakanın dediği gibi müfteriler iftiralarını ispat etmek zorundadırlar ama ispat etmeden içeri atıyorlar” dedi.

Haberin Devamı