Gazete Vatan Logo

Paşa da susma hakkını kullandı

Gözaltında 72’inci saatini dolduran emekli Orgeneral Şener Eruygur polise ifade vermeyerek, susma hakkını kullanacağını söyledi

Son baskınlarda gözaltına alınan 21 kişi arasında yer alan 3 kişi, İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Yardımcısı Tunç Akkoç, Barbaros Hayrettin Altıntaş ve Tercüman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ufuk Büyükçelebi dün İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne çıkartıldı.

Tolon’un kardeşi izin istedi

Adliye’ye çıkmayan diğer zanlıların ise Emniyet’teki sorgulamalarına dün başlandı. Hurşit Tolon’un kardeşi Bülent Tolon dün ağabeyiyle görüşmek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan izin istedi. Zanlılardan bazılarının avukatları, ifade alma işleminde hazır bulunmaları için emniyete çağrıldı.

“Balbay’ın evi iki kez arandı”

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın avukatı Akın Atalay da emniyete gelerek müvekkiliyle görüştü. Balbay’ın el yazısıyla yazdığı dilekçeyi soruşturmayı yürüten savcıya ilettiğini belirten Atalay, müvekkilinin dilekçede “emniyette susma hakkını kullandığını, savcının soracağı sorulara tüm açıklığıyla yanıt vereceğini” dile getirdiğini kaydetti. Atalay, bazı zanlıların evlerinin ikinci kez arandığını Balbay’ın Ankara’daki evininin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

“Ek iddianame hazırlanacak”

Avukat Atalay, iddianameye ilişkin soru üzerine de soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca, “son operasyonda yakalananların ek iddianameye konu teşkil edebileceğinin ve ilk bölümle ilgili iddianamenin yakın bir zaman içinde prosedür tamamlanırsa mahkemeye teslim edileceğinin” kendisine söylendiğini dile getirdi.

ADD Genel başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un avukatı Filiz Esen ise müvekkilinin susma hakkını kullandığını belirterek “Müvekkilim kesinlikle poliste ifade vermeyecek” dedi. ADD Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Kazım Arslan ise gazetecilerin, “Eruygur’un Adliye’ye ne zaman sevk edileceğini” sorması üzerine ise “Avukatlarından aldığım bilgiye göre yarın (cuma) saat 07.00’ye kadar gözetim süresi devam edecek. Bu sürenin ardından gönderilebilecek” dedi. ATO Başkanı Sinan Aygün’ün avukatı Bülent Acar da, müvekkilinin sağlığının iyi olduğunu, kendisine iyi bir şekilde bakıldığını, fakat sorgunun ne zaman yapılacağını bilmediklerini ve beklediklerini anlattı.

Haberin Devamı