Gazete Vatan Logo

Partiler el ele: Yurt dışında tanıtım çabaları sürüyor

Hükümet ve iş dünyasının FETÖ'yü Avrapa'da anlatma seferberliğinin ikinci toplantısı Polonya'da yapıldı. AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinin de katıldığı Lizbon'daki toplantıda Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, FETÖ'nün karanlık yüzünü anlattı, Türkiye'ye yatırım çağrısında bulundu.

Partiler el ele: Yurt dışında tanıtım çabaları sürüyor

15 Temmuz darbe girişiminin izlerini silmekte kararla olan Türkiye, birçok koldan değişik faaliyetler yürütüyor. Hükümet ile iş dünyasının el ele vererek 24 ülkeye yapmayı planladığı ziyaretlerin ikinci ayağı Polonya oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin geçen hafta Danimarka'daki temaslarının ardından dün de Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan iş dünyası temsilcisi sivil toplum kuruluşların başkanlarıyla Polonya'da FETÖ terörünü anlattı. Önce Polonya Başbakan Yardımcısı ve Bilim ve Yüksek Öğrenim Bakanı Jaroslaw Gowin ile bir araya gelen Bakan Elvan ve beraberindeki Türkiye heyeti, ardından da Üst Düzey İşadamları Toplantısı'na katıldı.

AK PARTİ, MHP VE CHP'Lİ VEKİLLER DE KATILDI

FETÖ'nün Avrupa'daki örgütlenmesinin de muhataplara anlatıldığı ziyaretlere AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de katıldı. Üç partinin milletvekilleri de toplantıda yaptıkları konuşmada, darbe girişimine karşı siyasi parti ayrımı gözetmeksizin birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Toplantıya Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve çok sayıda Polonyalı iş adamı katıldı.

FETÖ DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA YAYILMIŞ

Haberin Devamı

Üst Düzey İşadamları Toplantısı'nda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dünyanın dört bir yanına yayıldığını belirterek, “Polonya'da da birkaç eğitim kurumu var. Bunlar ne zaman, ne yapacağını bilemeyeceğiniz bir terör örgütü. Biz böyle bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. FETÖ'nün faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalınması muhtemeldir. Bu nedenle her ülkenin bu terör örgütüne yönelik gerekli önlemi alması son derece önem arz ediyor” dedi.

MEGA PROJELER ZAMANINDA BİTER

Türkiye ve Polonya arasındaki ilişkilerin önemine de değinen Bakan Elvan, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu vurguladı. Elvan, FETÖ'nün darbe girişiminin ülke ekonomisine etkisinin sınırlı olduğunu söyledi. Elvan, Türkiye'nin mega projelerinde herhangi bir kesinti olmadığını belirterek, projelerin planlanan sürelerde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Lütfe Elvan, Türkiye'nin yatırım ve üretim açısından önemli fırsatlar sunmaya devam edeceğini belirterek, Polonyalı iş adamlarını yatırım ortamını yerinde görmeleri için Türkiye'ye davet etti. Darbe girişiminin yabancı yatırımcı açısından olumsuz bir etkisi olmadığını vurgulayan Elvan, Türk ekonomisinin büyümesini sürdüreceğine işaret etti. Elvan, Türkiye'nin geliştirdiği mega projelerin durmadan devam ettiğini de kaydetti.