Gazete Vatan Logo

Partiler bayramlaştı

Kurban Bayramı’nın ikinci günü siyasi partilerin birbirlerine gerçekleştirdiği bayram ziyaretlerine sahne oldu. Barış mesajının verildiği ziyaretlerde yeni yönetim sistemi ve ekonomik kriz ele alındı

Partiler bayramlaştı

AK Parti’yi, bayramlaşma programı kapsamında sırasıyla CHP, MHP, BBP ve HÜDA-PAR heyetleri ziyaret etti. AK Parti Genel Merkezi’nde konukları Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu başkanlığındaki heyet karşıladı. AK Parti’ye ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu başkanlığındaki CHP heyeti ziyaret etti. Kuşoğlu, “Bayramlar insanlarla iyi ilişkiler kurmaktır, küslüklerin barışmasıdır. Siyasiler olarak da bunu yerine getirmek zorundayız hep beraber” derken, Sarıeroğlu şu karşılığı verdi: Zorlu bir iki haftayı ekonomimize yönelik girişimlerle geçirdik. Yine Türk milleti olarak birlik beraberlikle her şeyin üstesinden gelebileceğimizi tüm dünyaya bu süreçte de göstermiş olduk. CHP’nin ardından MHP heyeti, AK Parti Genel Merkezi’ne geldi.

CHP’ye ziyaretler

Konya Milletvekili Orhan Erdem, Kadın Kolları MKYK üyesi Elif Rabia Gürbüz, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Esme Özbağ’dan oluşan AK Parti heyeti, CHP’yi ziyaret etti. AK Partilileri, Genel Sekreter Akif Hamzaçebi başkanlığındaki heyet karşıladı. Yeni sisteme geçildiğini, artık TBMM’ye hükümetten gelen bir kanun teklifi olmayacağının altını çizen Hamzaçebi, “Parlamento çok daha güçlü olmalı. Bu gücü tabii ki siyasi parti grupları ama onun ötesinde milletvekilleri verecektir oraya” diye konuştu. MHP, Saadet Partisi, DSP, BBP, HDP ve İYİ Parti de CHP’yi ziyaret etti.

Haberin Devamı

MHP’ye ziyaretler
AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan başkanlığındaki heyet, MHP’yle bayramlaştı. AK Parti heyetini, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya karşıladı. Ekonomik gelişmelere değinen Karakaya, “Bu dönem çok daha uyanık olunması gereken, tehlikenin çok daha yaygın ve çeşitli olduğu bir dönem” ifadelerini kullandı. CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti heyetleri de MHP’yi ziyaret etti.
Ziyaretlerde başta ekonomi olmak üzere güncel konular gündeme geldi.