Gazete Vatan Logo

Parti Meclisi için kıyasıya yarıştılar

CHP’de dün Parti Meclisi (PM) üyeliği için seçim yapıldı. Adaylar yoğun bir tanıtım kampanyası yürüttü. 60 kişilik PM için yarışa giren 474 kişi arasında Enis Berberoğlu, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Zekeriya Temizel, Mehmet Bekaroğlu gibi isimler vardı

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda Muharrem İnce’yle yarışan Kemal Kılçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçilmesinin ardından dün de Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için seçim yapıldı. Kurultayın yapıldığı ATO Congresium salonunda adayların tanıtımları renkli görüntülere sahne oldu. Koridorlar boyunca standlar kuran adaylar, destekçileriyle birlikte broşürlerin yanı sıra üzerlerinde fotoğraflar bulunan içeceklerle, çeşitli hediyeler dağıttı.

Yeni isimler

Divan Başkanı Engin Altay, Parti Meclisi (PM) için 474, 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için de 98 başvuru yapıldığını açıkladı. Altay tarafından okutulan PM üyeliği başvuru listesinde çok sayıda milletvekilinin yanı sıra bazı isimler de dikkati çekti.

BYKP üyelikleri için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 12 aday gösterildi. Çarşamba günü yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında parti üyeliği onaylanan Mehmet Bekaroğlu dokuzuncu sıradan aday gösterildi. Halen MYK üyelikleri devam eden Sencer Ayata, Emel Yıldırım, Seyhan Erdoğdu ve Burhan Şenatalar da bu listede yer aldı. Doç. Dr. Selin Sayek Böke de BYKP’den aday gösterildi.

Haberin Devamı

Eski bakanlardan Zekeriya Temizel, Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, gazeteci Enis Berberoğlu, gazeteci Koray Çalışkan, sanatçı Berhan Şimşek de PM üyeliği için başvuruda bulundu.

Balbay ve Özkan

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, gazeteci Tuncay Özkan, eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da aday oldu. Mevcut MYK üyelerinin tamamı PM için başvururken, Halen PM üyesi olan İlhan Cihaner, Candan Yüceer, Gülseren Onanç, Perihan Sarı, Fikri Sağlar, Zuhal Samlı, Umut Akdoğan, Gül Çiftçi, Sena Kaleli, Gökhan Günaydın, Nihat Matkap, Bülent Kuşoğlu, İhsan Özkes, Durdu Özbolat da adaylık başvurusu yaptı. Eski MYK üyelerinden Hakkı Süha Okay da PM üyeliği için başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Güler, Keskin ve Oran yok

Mevcut Parti Meçlisi üyesi olan Murat Karayalçın, Birgül Ayman Güler, Adnan Keskin ve Umut Oran ise aday olmadı. Kurultay’da genel başkan adayı olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce de PM üyeliği için başvurmadı.

Birçok yeni isim de adaylık için yarışa girdi. Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş de PM üyeliği için başvuru yaptı. 1992 doğumlu Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencisi Ayşe Ecem Çelik de PM üyeliği için başvurdu. Dört yıl önce CHP üyesi olduğunu belirten Çelik, “Gençlerin sevgi, saygı ve dayanışma değerlerine göre, uygar insanlar olarak yetişmesi için çalışağım” diye konuştu.

Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde Parti Meclisi üyeliği seçimi sürüyordu.