Gazete Vatan Logo

Parsel ve pafta sorgulama işlemleri artık internet üzerinden yapılabiliyor!

Parsel ve pafta sorgulama işlemleri araziler hakkında detaylı bilgi edinmemizi sağlayan bir sistemdir. İnternet üzerinden parsel ve pasta sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Parsel ve pasta sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek ihtiyacınız olan bilgiler bu haberimizde…

Parsel ve pafta sorgulama işlemleri artık internet üzerinden yapılabiliyor!

Ülkemizde gerçekleşen çalışmaların daha hızlı bir şekilde yürütülebilmesi için ülke toprakları sistemli bir şekilde küçük parçalara ayrılmıştır. Parsel adı verilen küçük kara parçaları birleşerek daha büyük olan paftaları oluşturur. Herkesin pek çok zaman bu parsel ve de pafta adında bazı çalışmaları ve de araştırmaları olabilir. Kendi imar kiralamak isteyen arsa almak isteyen, akıllarına bulunan işleri halletmek isteyen kişilerin yapacak oldukları bu işler üzerinden daha pek çok kez bu çalışmaların sürdürülmesi gerekir. Açığa çıkan bu işlemlerin gerçekleşmesi sonucunda vatandaşlar çoğu zaman imar almak istedikleri yerlerin tapusunu kime ait olduğunu öğrenmek ister.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Parsel ve paftaların belirleniş olan tapu sahipleri vardır. Bu tapu sahiplerinin isteğine göre ve de belirlemiş olduğu fiyatlara göre bizler gerekli olan toprak alım satımını yapabiliriz. Yapılmakta olan tüm bu işlemlerin en uygun zamanlarda yapılabilmesi adına oluşturulan bu işlemler ile beraber artık bizler kısa bir zaman dilimi içerisinde yaşanmakta olan bu çalışmalardan yardım alabiliriz. Tapu sahiplerinin bulunduğu bu işlemler adında düzenlenen işlemlerin sayısı oldukça fazladır. Devlet kurumlarına göre denetimin yapıldığı ve de bu imar yasalarına göre yer alan maddelerin bulunduğu kurumlara giderek bizler parsel pafta sorgulama işlemini yaparak gerekli olan bilgileri alabiliriz. Son zamanlarda kullanımı aktifleşen işlemlerden biri olan bu parsel pafta sorgulama işlemi çok sayıda kişi tarafından aktif bir kullanıma sahiptir. Parsel pafta sorgulama işlemlerinin yapılacak olduğu bu çalışmalar sonucunda herkesin katılım sağlayarak olduğu bu çalışmalar arasından bizler de yardım alabiliriz.

Haberin Devamı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından vatandaşlara hazırlanan mükemmel derecede hazırlanan bir sistem vardır. Vatandaşların hızlı bir şekilde internet erişimini sağlamalarının ardından gerçekleştirilen bu işlemler sonucunda bizler artık çok daha kolay bir şekilde bazı parsellerin kime ait olduğu hakkında bilgi alabiliriz. Yapılan araştırmalar sonucunda belirlenen isimlere göre bizler ne zaman istersek bu gibi çalışmalardan hizmet alabilmekteyizdir. Vatandaşların gerek duydukları bu çalışmalar sonucunda artık yapabilecekleri işlemlerin altında çoğu zaman gerekli hizmetleri alabilirler. Vatandaşların hızlı bir şekilde kullanıma geçtikleri parsel pafta sorgulama adında bulunan bu işlemi yapmaları oldukça kolaydır. Çeşitli şekiller de bulunan haritalar üzerinden yapılan bu parsel pafta sorgulama işlemi sayesinde bizler de kolay bir şekilde bu gibi çalışmalardan yararlanabiliriz. Merak ettiğimiz tüm bilgilere en güncel şekilde bu parsel pafta sorgulama sayfasından bulabiliriz.

Haberin Devamı