Gazete Vatan Logo

Parola: Amcamın kızı Sümeyye...

Terör örgütü IŞİD’in bombasını Gaziantep’ten Antalya’ya getiren kişinin, Suriyeli örgüt üyesiyle ’Amcamın kızı Sümeyye’ parolasıyla bağlantı kurduğu iddia edildi.

Parola: Amcamın kızı Sümeyye...

Antalya’da terör örgütü IŞİD üyesi oldukları, canlı bombalı yelekler için havale bürosu kurdukları ve bombalı saldırı hazırlığında bulundukları iddiasıyla geçen 31 Mayıs’ta yakalanıp tutuklanan 6 sanık hakkında Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmada tamamı Halep nüfusuna kayıtlı sanıklar Mohamed Naser, Hasan Tabak, Abdülbasit Abduli, Meizar Alali Alkharfan ile İbrahim Alhammoud ve Abdülhay Tabak ile avukatları hazır bulundu.

‘Çantayı açtım, bomba çıktı’

Sanıklardan Mohamed Naser, iddianamede geçen ’Amca kızı Sümeyye’nin bir parola olmadığını belirterek, “Benim Sümeyye adında amcamın kızı var. Sümeyye beni arayarak ’Antalya’ya gidince Hasan Tabak’la görüş. Kendisi sana iş ve barınma konusunda yardımcı olacak’ demişti. Bana Hasan’ın telefon numarasını da verdi. Ben Suriye’den Antalya’ya gelince Hasan’ı aradım. Daha sonra yanıma geldi. Su almak için biraz ayrıldı. Daha sonra polisler geldi” diye konuştu.

Hasan Tabak ise şöyle konuştu: “Ailem Rakka’da yaşamaktadır. Ben Türkiye’ye kaçınca IŞİD beni ailemle tehdit etmeye başladı. Antep’te sosyal medya üzerinden tanıştığım Ahmet adlı kişiyle buluştum. Ahmet bana bir çanta verdi. Çantayı Antalya’ya getirdiğimde evde açtım. İçinde bomba vardı. Ben Suriye’de Esad’dan kaçınca bir köye yerleşmiştik. Köyde Sümeyye isimli biriyle tanışmıştım. Kendisiyle Antalya’ya geldiğimde de facebook üzerinden görüşmeye devam ediyorduk. Sümeyye, Mohamed isimli bir akrabasının Antalya’da olduğunu söyledi. Telefonumu bu kişiye vereceğini söyledi. Daha sonra da Sümeyye’nin amcasının oğlu beni aradı. Ben de kendisine ’Caminin yanında bekliyorum’ dedim. Mohamed ile buluştuğumuzda polisler bizi yakaladı.”

Haberin Devamı