Gazete Vatan Logo

Parmak kesen fidye çetesi yakalandı!

Tayland'da fidye için adam kaçıran ve kestikleri serçe parmağını rehinenin ailesine gönderen üç kişilik Vietnam uyruklu bir çete Pattaya’da yakalandı

Zanlıların kimlikleri Long (28), Nghian Tai hai (27), Niam (28) olarak belirtildi.

Tay polisi üçlüyü feribotta yakaladı. Bazıları feribottan atlayıp kaçmaya çalışsa da yakalanmaktan kurtulamadı.

Kaçırma olayı ise şöyle gerçekleşmişti: 34 yaşındaki balıkçı Hai gece geç saatlere kadar çalışıyor ve evden işe bisikletle gelip gidiyordu. O gün ne olduğunu anlayamadan üç kişi etrafını sarıp önce gözlerini bantladı ve onu bir eve götürdüler.

Fidyeciler balıkçının çantasındaki yaklaşık 3500 dolar parayı aldılar ve ailesini araması için zorladılar. Tam 50 bin dolar fidye istediler.

Balıkçının ailesinin "3 bin dolarlık bir ön ödeme yapsak ve onu bıraksanız, sonra kalanını versek olur mu?" teklifine çok sinirlenen fidye çetesi kaçırılan adamın serçe parmağını kesip ailesine yolladı.

"Eğer istediğimiz parayı vermezseniz, bir sonraki sefere kolunu yollayacağız" diyen çete üyelerinin tehditleri üzerine aile polise haber verdi. Hemen araştırmalara başlayan polis kısa sürede çetenin yerini tespit etti ama baskından önce fidyeciler balıkçıyı evin tuvaletine zincirli şekilde bırakıp kaçtı.

Haberin Devamı

Zanlılardan Niam daha önce de Ayutthaya şehrinde benzer bir suçtan yargılanıyordu. 2012 yılında da Bangkok’un Sai Mai semtinde Vietnamlılardan oluşan bir fidye çetesi, başka bir Vietnam vatandaşını kaçırıp ailesinden fidye istemişti. Vermemeleri durumunda da kaçırdıkları şahsın önce parmaklarını kesip, daha sonra da öldüreceklerini söylemişlerdi. Polisin sıkı takibi ile o şahıs da kurtarılmış ve çete çökertilmişti.