Gazete Vatan Logo

Parmak iziyle ‘cep’te işlemleri onaylatıyor

Teknolojiye yılda 100 milyon dolar harcayan ve 1 milyonun üzerindeki müşterisini mobil bankacılıkla buluşturan Akbank Direkt Mobil, parmak iziyle işlem onaylama imkanı sunuyor.

Dünyanın en başarılı mobil bankacılık uygulaması seçilen Akbank Direkt Mobil, iOS 8 üzerinden ilk Touch ID ve Widget (Araç Takımı) uygulamalarını geliştirdi. Akbank’ın mobil müşterilerine sunduğu son yenilik ise “parmak izi ile işlem onaylama” oldu. Akbank Mobil’in müşteri sayısının 1 milyonu aştığını belirten Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, müşterilerine parmak iziyle işlem yapma imkanı sunduklarını söyledi. Teknolojiye yılda ortalama 100 milyon dolar yatırım yaptıklarının altını çizen Oğuz, “Teknolojideki gelişmeleri yakından izleyip, en hızlı şekilde bankacılık ürün ve hizmetlerine uyarlıyor, başarılı uygulamalarımızla müşterilerimize yeni bir bankacılık deneyimi sunuyoruz. Mobildeki artış hızımız yüzde 200’ü buldu. Müşterilerimizin yüzde 25’i internet kullanmadan mobil kullanmaya başlıyor. Dijital kanalları kullanan müşterilerimizin yüzde 40’ı sadece mobilden işlem yapıyorAkbank Direkt Mobil uygulamamız ile 1 numarayız, hedefimiz kalıcı liderlik” diye konuştu.

Haberin Devamı

100 milyon $ yatırım

Türkiye’de yine bir ilke imza atarak geliştirdiğimiz parmak izi ile işlem onaylayabilme hizmetinin büyük beğeni kazanacağına emin olduklarını kaydeden Oğuz, “Akbank’ın geliştirdiği yeni uygulama ile müşteriler, Akbank Direkt üzerinden para transferi gibi işlemleri onaylamak için Akbank Direkt parolası yerine sadece parmak izleriyle onay verebilecekler” dedi.

İnternet bankacılığını geçecek

Gelecekte yalnızca bankacılığın değil, birçok sektörün “mobil”de olacağını vurgulayan Orkun Oğuz, şöyle konuştu: “Dünyada her 4 kişiden biri akıllı telefon sahibi ve bu oran hızla artıyor ve bu yarışta Türkiye de önde gidenler arasında yer alıyor. Bugün bankamızda yapılan tüm işlemlerin yüzde 91’i internet ve mobil gibi direkt Bankacılık kanalları üzerinden yapılıyor. 2015 yılında mobil bankacılığı kullanan müşteri adedimizin internet bankacılığı kullanan müşteri adedimizi geçmesini bekliyoruz.”