Gazete Vatan Logo

Parmak bebekti, şimdi tosuncuk!

24 haftalıkken 1 kilo 400 gram olarak dünyaya gelen prematüre bebek, şu an 12 kilo

Konya'nın Ilgın İlçesi'nde 24 haftalıkken 1 kilo 400 gram olarak dünyaya gelen prematüre erkek bebek, 9 ayda 12 kiloya ulaştı.

Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdurahman Gökyer'in özel kontrolü altında tedavisi yapılan prematüre bebeğe, özel beslenme ve aşı tedavisi uygulandı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen aile de oğullarına doktorun adını verdi.



Ilgın'da, 9 ay önce 24 haftalıkken 1 kilo 400 gram olarak dünyaya gelen prematüre bebek, Ilgın Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Prematüre bebekler için ünite olmamasına rağmen, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdurahman Gökyer, Ilgın'da bir ilke imza attı. Dr. Gökyer, bilgisayar destekli özel beslenme programı hazırladı. Özel olarak ithal mama ve aşılar getirdi. Ardından 9 ay süren bir tedavi süreci başladı. Günlük kontrol ve beslenemlerini kendisi yapan Dr. Gökyer, geceleri de hastaneye gelip, prematüre bebeğin düzenli beslenmesini sağladı. Özel beslenme ve aşı programı sürerken prematüre bebekte, sarılık ve nefes darlığı baş gösterdi. Yapılan tedaviler sonunda bu hastalıkları da atlatan bebek, tedavi sonunda 12 kiloya ulaştı. Bebeğin kilosunun şimdilik biraz fazla olduğuna dikkat çeken Dr. Gökyer, haraket etmeye başladıktan sonra kilosunun normal seviyeye düşeceğini belirtti. Ailesi, bebeğe doktorunun adı olan Abdurahman adını verdi.

Haberin Devamı