Gazete Vatan Logo

Parmağı için önce uçak sonra helikopter kalktı

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Sarıyar köyünde oturan Osman ve Özge Çağlar çiftinin kızı Zeynep, 2 yaşındaki kardeşiyle geçen salı akşamı evlerinin önünde park halindeki traktörle oynamaya başladı.

Parmağı için önce uçak sonra helikopter kalktı

Saat 18.00 sıralarında iddiaya göre Zeynep Çağlar’ın eli traktörün motor bölümündeyken, kardeşi kazara marşa bastı ve çalıştırdı. Motorun pervane bölümüne sağ eli sıkışan Zeynep Çağlar’ın çığlıklarını duyan ailesi, kendi imkanlarıyla kurtardıkları çocuğu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne götürdü. Zeynep Çağlar’ın sağ el işaret parmağının koptuğu, baş parmak ve orta parmağında ise ciddi hasar oluştuğu belirlendi.

Buradaki müdahalenin ardından Zeynep Çağlar ve ailesi, Kayseri’ye yönlendirildi. Kayseri’de kopan parmağın yerine dikilmesi için gereken mikro cerrahi işleminin yapılamaması nedeniyle aile bu kez de Antalya’nın Kumluca ilçesindeki özel bir hastaneye sevk edildi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulans uçakla Kayseri’den Antalya’ya getirilen Zeynep Çağlar, buradan da ambulans helikopterle Kumluca’ya götürüldü. Çarşamba sabahı hastanede hazır bekletilen özel ekip tarafından 6 saat süren operasyonun ardından Zeynep Çağlar’ın kopan işaret parmağı yerine dikilirken, diğer parmaklarına da müdahale yapıldı.

Haberin Devamı

Baba Osman Çağlar, Kayseri’nden sonra devreye 112 aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’nın girdiğini belirterek, “Allah devletimize zeval vermesin, çocuğum için hem uçak, hem helikopter kaldırdı” dedi.