Gazete Vatan Logo

Parkinson hastaları için sahneye çıkıyor!

Nükhet Duru parkinson hastalığının 200'üncü yılı nedeniyle beyin pili takılan 200 parkinson hastası için moral konseri vermek için sahneye çıkıyor.

Parkinson hastaları için sahneye çıkıyor!

Konserde Parkinson teşhisi konulduktan sonra beyin pili takılarak sağlığına kavuşan sanatçı Durul Gence de orkestrası ile sahneye çıkacak.

Beyin Pili Hastaları Derneği tarafından ve Kolan Hospital Group’un desteğiyle gerçekleşecek organizasyon ile parkinson hastalarına moral ve hastalıkla ilgili bilincin toplum içinde arttırılması hedefleniyor.

Cumartesi günü Grand Cevahir Otel’de gerçekleşecek etkinlikte ünlü sanatçı Nükhet Duru hastalara moral konseri için sahne alacak. Beyin pili takılarak sağlıklarına kavuşmuş olan 200 parkinson hastasının izleyeceği konser etkinliğinde ayrıca 5 yıl önce parkinson hastalığına yakalanarak tedavi gören ve beyin pili katıldıktan sonra sağlığına kavuşan müzisyen Durul Gence de orkestrası ile birlikte sahnede olacak.

Etkinliğe hastalık ile ilgili yaptığı önemli çalışmalarla adından söz ettiren beyin cerrahı Prof.Dr. Ali Zırh da katılacak.