Gazete Vatan Logo

Park sapığı at hırsızı çıktı

Park sapığı at hırsızı çıktı

İzmir'de parkta oturan üç kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla O. S. (33) gözaltına alındı. Zanlının dolandırıcılık ve hayvan hırsızlığı suçundan cezaevi firarisi olduğu ve arandığı ortaya çıktı. O. S. tutuklanarak Buca Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Yenişehir 1172 sokaktaki parkta meydana gelen olayda, Çimentaş Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 3 kız arkadaş okul çıkışında parkta oturdu. Bu sırada yanlarına gelen bir kişi, kızlara adres sordu. Öğrenciler adresi tarif ederken sapık, bir anda kızlara saldırıp tacizde bulundu.

Fotoğraftan teşhis ettiler

Öğrencilerin çığlıkları üzerine sapık yaya olarak ara sokaklara girip kaçtı. Semt sakinlerinin haber vermesi üzerine polis çevrede yaptığı ilk araştırmada sapığın izini bulamadı. Boğaziçi Polis Karakolu ekipleri, lise öğrencilerinden zanlının eşkalini aldı. Bu sırada karakol sivil ekipleri, aynı bölgede bu suçtan sabıkalı olanların fotoğraflarını gösterdi. Kızların üçü de 5 yıl önce aynı suçtan kaydı olan ve tutuklanan O. S. isimli zanlıyı teşhis etti. Savcılığın talimatı ile O. S.'ın bulunduğu 5 adrese önceki gün 20'ye yakın polisin katıldığı eş zamanlı operasyon yapıldı.

Haberin Devamı

Canlı teşhis de yapıldı

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ve Boğaziçi Karakolu ekipleri tarafından yapılan operasyon sonrası bir yakınının evinde bulunan O. S. gözaltına alındı. Fotoğraf teşhisinin yanı sıra genç kızlar tarafından canlı teşhis edilen O. S.'nin yapılan incelemesi sonrası dolandırıcılık ve hayvan hırsızlığı suçundan cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Doktor raporu alınan ve ifadesi tamamlanan zanlı O. S. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Yeni Asır