Gazete Vatan Logo

Park için öldürüldü

Babasına hediye ettiği otomobili sokağa park etti. Komşusu 'evimin önüne nasıl bırakırsın' diye...

ESENYURT’ta, Mehmet Gündoğdu, park edilen otomobilin evinin önünü kapattığını ileri sürerek komşusu Niyazi Çiğdem ile oğlu Özer Çiğdem'e tabanca ile ateş etti. Kavgaya neden olan otomobili babasına hediye eden Özer Çiğdem saldırıda hayatını kaybetti. Özer Çiğdem'in babası Niyazi Çiğdem de yaralandı.

İnönü Mahallesi, Balık Yolu Caddesi’nde meydana gelen olayda, Erzincan’da sigorta eksper ve danışmanlık şirketi olan 26 yaşındaki Özer Çiğdem, babası Niyazi Çiğdem'e hediye olarak bir otomobil aldı. İddiaya göre Niyazi Çiğdem ile komşusu Mehmet Gündoğdu ile 34 NYZ 11 plakalı otomobilin parkı yüzünden sık sık tartıştı. Niyazi Çiğdem, karakola giderek, otomobilin evinin önünü kapadığını ileri süren komşusunun kendisini silahla tehdit ettiğini söyledi.

Bu tartışmadan habersiz olan Özer Çiğdem geçen haftasonu işyerinin bulunduğu Erzincan'dan ailesini ziyaret etmek için İstanbul'a geldi. Tüm aile evde otururken geçen Cumartesi günü Mehmet Gündoğdu, yine park yüzünden sokakta bağırmaya başladı. Tatsızlık çıkmasını istemeyen Özer Çiğdem, babasına, “Ben inip arabay çekeyim” diyerek evden çıktı.

Özer Çiğdem sokağa çıktığında Mehmet Gündoğdu'nun eşi pencereden kendisine otomobili çekmesi için bağırmaya başladı. Tartışmanın büyümesini istemeyen Özer Çiğdem, kapıları açarak otomobile yöneldi. Bu sırada elinde silahla binadan çıkan Mehmet Gündoğdu otomobile binmek üzere olan Özer Çiğdem'e, sonra da kapı önünde oğlunu izleyen babası Niyazi Çiğdem'e kurşun yağdırdı. Baba-oğul, başlarından ve vücutlarının değişik yerlerinden yaralandı. Özer Çiğdem olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Niyazi Çiğdem ise Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

İstanbul Üniversitesi'nde iktisat ve sigortacılık eğitimi aldıktan sonra Erzincan'da sigortalara eksper ve danışman olarak hizmet veren bir şirket açan Özer Çiğdem’in cenazesi, Hadımköy Hoşdere Mezarlığı'nda defnedildi. Niyazi Çiğdem'in hayati tehlikesi ise sürüyor. Polis yakaladığı Mehmet Gündoğdu çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Haberin Devamı