Gazete Vatan Logo

Paris’ten fazla milyarderimiz var

İstanbul 35 milyarder sayısı ile Paris, Tokyo, Madrid, Mumbai, Dubai ve Riyad gibi kentlerden daha fazla milyarder ağırlıyor

Paris’ten fazla milyarderimiz var

Şehirlerin milyarder sayısında İstanbul sürprizi yaşanıyor. 35 dolar milyarderine ev sahipliği yapan İstanbul, Batı’nın en gelişmiş şehirleri arasında gösterilen Paris’in yanı sıra Tokyo, Madrid, Cenevre, Mumbai (Bombay) Dubai ve Riyad gibi şehirleri milyarder sayısında geride bıraktı.

Wealth-x ve UBS’in araştırmasına göre 2014’te dünyada dolar milyarderlerinin sayısı 155 kişi artışla 2 bin 325’e çkarak rekor kırdı. Milyarder sayısı 2013’e göre yüzde 7 yükseldi. ABD 571 ile en çok milyarderin adresi olmayı sürdürürken ikinci sırada milyarder sayısını 190’a yükselten Çin var. Üçüncü sırada ise 130 milyarderin tercihi olan İngiltere var.

Moskova ikinci

Şehir bazında New York 103 milyarderle başı çekiyor. Moskova 85 milyarderle New York’u izliyor. İstanbul ise 35 milyarderle 7’nci sırada. İstanbul’un, milyarder ağırlamada Dubai, Paris, Tokyo, Madrid, Cenevre, Şanghay ve Riyad gibi şehirleri geride bırakması dikkat çekti.