Gazete Vatan Logo

Paris'teki saldırıda yeni gelişme!

Paris'teki saldırıda yeni gelişme!

Fransa'nın başkenti Paris'te, kenti kana bulayan terör saldırılarında kullanılmış olabileceği iddia edilen bir otomobil bulundu.

Fransız basınında yer alan ve polis kaynaklarına dayandırılan haberlerde, Paris'in 18. bölgesindeki Albert Kahn Meydanı'nda terör saldırılarının hazırlığında kullanıldığı iddia edilen Renault marka Clio model siyah bir aracın bulunduğu bildirildi.

Polis kaynakları Belçika plakalı aracın, Paris'i Brüksel'e bağlayan A1 otoyolundan geçtiğinin tespit edildiğini ve saldırılarla ilişkili olabileceğini açıkladı.

Polis daha önce de yine saldırılarda kullanıldığı belirtilen Seat marka Leon model Belçika plakalı siyah bir aracı Montreuil bölgesinde terk edilmiş halde bulmuş, otomobilde üç Kalaşnikof marka tüfek ele geçirilmişti.

Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı farklı noktada art arda düzenlenen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Saldırılarda yer aldığı bildirilen 26 yaşındaki Cezayir asıllı Belçika vatandaşı Salah Abdeslam ise polis tarafından aranıyor.

Haberin Devamı