Gazete Vatan Logo

Paris’te şov zamanı

Dünyanın en eski fuarlarından Paris Motor Show bu hafta kapılarını açıyor. Fuarda 80 yeni modelin dünya lansmanı yapılacak. Elektrikliler Paris’e damgasını vuracak

Paris’te şov zamanı

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği Paris Motor Show, Perşembe günü kapılarını basın ve medyaya açıyor. 1898’den bu yana düzenlenen dünyanın en eski organizasyonlarından biri olan fuar 16 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Frankfurt Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak 2 yılda bir düzenlenen Paris Motor Show’da yaklaşık

80 yeni modelin dünya ve Avrupa lansmanı gerçekleştirilecek.

Bu yıl ‘Otomobili Yaşayın’ sloganıyla düzenlenen şova elekrikli, hibrit ve hidrojenle çalışan alternatif yakıtlı modeller damgası vuracak. Paris’te ilk kez görücüye çıkacak araçların 25’ini yüzde 100 elektrikliler oluşturacak.

7 marka katılmıyor

Ford, Mazda, Aston Martin, Rolls-Royce, Volvo, Bentley, Lamborghini Paris Motor Show’a yüksek maliyetler ve farklı tanıtım stratejileri nedeniyle katılmayacak. Dev markaların standlarının yer almayacak olmasıyla fuarın geçmiş organizasyonlara oranla biraz daha sönük geçebileceği belirtiliyor. Paris Motor Show’u 1 milyon 250 bin kişiden fazla ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Fuarda Volkswagen’in ‘70 yıl önce üretilen Beetle gibi devrimci bir otomobili olacak ve marka için yeni bir çağ açacak’ olarak tanımladığı ‘EV’ konsepti, yeni Audi A5 Sportback, Q5, BMW’nin X3 ve X4 arasına konumlandıracağı yeni SUV’u X2, Ferrari GTC 4 Lusso T, LaFerrari, Kia Rio, Land Rover Discovery, Mercedes AMG GT Roadster, Nissan Micra, Porsche Panamera, Renault’nun pick-up modeli Alaskan, makyajlı Koleos, Suzuki SX4 S-Cross ve Toyota FCV Plus ilk kez tüketicilerle buluşacak.

Hyundai’nin yeni çizgisi

HyundaI, Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre tasarlanan i30 ve markanın en yeni performans konsept otomobili RN30’la sahne alacak. Tamamen farklı bir tasarım anlayışıyla dizayn edilen i30 aynı zamanda daha düşük hacimli turbo benzinli motorları, geliştirilmiş multimedya ve güvenlik özellikleriyle öne çıkıyor. i30’da 2 yeni benzinli ve 1 adet 1.6 litre turbo dizel motorla yakıt tüketiminde yüzde 20’lik iyileşme sağlandı.

Geleceğin Lexus’u

LEXUS yeni crossover’ı UX Concept’i sergileyecek. Araçta yer alan üç boyutlu ekran teknolojisi, sürüş deneyiminin daha eğlenceli ve rahat olmasını sağlıyor. SUV’da geleneksel aynaların yerini e-mirror kameralar alıyor.

Haberin Devamı

Peugeot’dan SUV atağı

Peugeot, SUV hamlesinin bir parçası olarak Paris’te bu yıl 3 dünya prömiyeri gerçekleştirecek.Merakla beklenen yeni 3008 ve yeni 5008’in yanı sıra 3008 DKR de ilk kez gösterilecek.

7 kişilik Kodiaq’ın dünya lansmanı

Çek üretici Skoda, Paris Motor Show’da yeni model atağının en önemli üyesi olan Kodiaq’ı ilk kez tanıtacak. Skoda 7 koltuklu ilk büyük SUV’yla bu sınıftaki atağının startını verecek. Marka, Kodiaq ile mevcut model yelpazesini 7’ye, versiyon sayısını 40’ın üzerine çıkarıyor. Skoda fuarın ilk basın gününde standını 11 Kodiaq ile tamamen bu modele ayıracak.

C3 için geri sayım başladı

CItroen, ‘Farklı Ol, İyi Hisset’ sloganı doğrultusunda tasarladığı modellerini Paris Otomobil Fuarı’nda sergileyecek. Marka üst segment hibrit konsepti CXperience, yeni yarış otomobili C3 WRC ve yeni C3 ile 3 dünya lansmanı gerçekleştirecek. C3, Türkiye’de yılın son çeyreğinde satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Yerlilerin gövde gösterisi

Paris Motor Show’da Oyak Renault’nun Bursa tesisindeki bantlardan inen Megane Sedan ile makyajlı Clio, Toyota’nın Adapazarı’nda üretmeye başlayacağı SUV modeli C-HR, Şekerpınarlı 10’uncu jenerasyon Honda Civic, Hyundai Assan’ın yenilediği i10 yerini alacak.