Gazete Vatan Logo

Paris saldırısında Almanya şüphesi!

Paris saldırısında Almanya şüphesi!

Almanya: Geçen hafta tutuklanan adamın Paris'le bağlantılı olduğuna inanmak için sebebimiz var

Almanya'nın Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer, geçen hafta silahlarla yakalanan bir adamın Paris'teki saldırılarla bağlantılı olduğuna inanmak için sebepleri olduğunu açıkladı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 127 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıları gerçekleştirenlerin kimliklerini belirleme çalışmaları sürerken, Almanya’nın Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer, geçen hafta silahlarla yakalanan bir adamın Paris’teki saldırılarla bağlantılı olduğuna inanmak için sebepleri olduğunu açıkladı.

AFP’nin haberine göre, 5 Kasım’da, polisin otoyoldaki rutin araç kontrolü esnasında yakalanan ismi açıklanmayan adamın aracında, “birçok makineli silah, tabanca ve patlayıcı” bulunduğu belirtilmişti. Konu hakkında açıklamada bulunan Seehofer, “Bunun muhtemelen saldırılarla bağlantılı olduğuna inanmak için sebebimiz var” dedi.

PARİS'TE HAYAT DURDU

- Paris'i kana bulayan terör saldırılarının ardından olağanüstü hal ilan edilmesi ile birlikte başkentte bugün hayat adeta durdu. Başkentin simgesi olan ve her gün onbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Champs Elysee'de bazı mağazaların bugün kapılarını açmadığı gözlendi.

Haberin Devamı

Paris'in önemli merkezlerini gezen AA muhabirlerinin verdiği bilgiye göre, yine ünlü meydanda çok sayıda asker devriye geziyor. Yine terör saldırıları yüzünden başkentteki sinema salonları açılmadı.

Paris'in ilgi odağı olan Eyfel Kulesi ve Disneyland yine bugün kapılarını ziyaretçilere kapattı.

Askeri birlikler, Meclis ve Senato binaları önünde nöbet tutuyor. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın üç günlük yas ilan etmesini ardından pazartesi günü ülke genelinde bir dakikalık saygı duruşu yapılacak ve bayraklar yarına indirilecek.

Bu arada daha önce greve gideceklerini açıklayan hava kontrolörleri terör saldırılarının ardından eylemlerini askıya aldıklarını açıkladı.

Belediyenin aldığı karar uyarınca, bugün ayrıca kütüphane, yüzme havuzu, spor salonları kapılarını açmazken, açık hava semt pazarları kurulmadı.

Haberin Devamı