Gazete Vatan Logo

Paris saldırılarında yeni şüpheli

Paris saldırılarında yeni şüpheli

Belçika makamları Paris saldırılarıyla ilgili olarak 30 yaşında Muhammed Abrini adlı bir şüpheli için uluslararası arama emri çıkarttı.

Belçikalı savcılar Abrini'nin saldırılardan iki gün önce diğer şüpheli Salah Abdeslam ile Paris'e giden otobandaki bir benzinlikte görüldüğünü söyledi.

"Tehlikeli ve büyük olasılıkla silahlı" olarak tanımlanan Abrini'ye yaklaşılmaması çağrısında da bulunuldu.

Salah Abdeslam 130 kişinin öldüğü saldırılardan bu yana aranıyor.

Savcılık, Abrini'nin kullandığı Renault Clio marka aracın daha sonra saldırılarda da kullanıldığını belirtti.

İntihar saldırısı planı

Fransız Savcı Francois Molin de, 13 Kasım'daki saldırıların planlayıcısı Abdelhamid Abboud'un 18 ya da 19 Kasım'da Paris'in iş merkezi La Defence'a bir intihar saldırısı planladığını düşündüklerini söyledi.

Abbaoud 18 Kasım'da Saint-Denis semtindeki operasyonda öldürülmüştü. Belçikalı savcılar ayrıca daha önce gözaltına alınan iki kişinin de kimliğini açıkladı.

Ali O. ve Lazez A. adlı zanlıların "terör örgütü faaliyetlerine katılmak ve terör amaçlı cinayet" şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Bu arada Washington'da ABD Başkanı Barack Obama'yla Washington'da bir görüşme yaptı ve iki lider IŞİD'i yok etme konusundaki kararlılıklarını yineledi.

Obama Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerinin vurulması için Fransa'yla işbirliğini arttıracaklarını söyledi ve AB'ye de uçaklardaki yolcu bilgilerinin paylaşılmasını öngören uzlaşmanın uygulanması çağrısı yaptı.