Gazete Vatan Logo

Parfümünüz kilo vermenizi engelleyebilir!

Kilo alıp vermek yalnızca tükettiğiniz besinlerle ilgili değil. Kullandığınız parfümün hammadesi diyetinizi doğrudan etkiliyor.

Parfümünüz kilo vermenizi engelleyebilir!

Yaz geldi, diyet ve detoks programlarına katılmak için randevular alınmaya başlandı… Kalori hesapları, hangi öğüne hangi gıdayla başlayacağız gibi sorular gündemimizin ilk sıralarında. Peki parfümünüzün kilo alıp vermede ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz?

"Milyon dolarlık burunlar” olarak adlandırılan Parkim Fragrance House Parfümörleri konuyla ilgili önemli tüyolar verdi. Parfümörlerden Sonay Gürer, “Eğer hem rejim yapıp hem de portakal, bergamot gibi citrus ailesinden hammaddeler içeren bir parfüm kullanıyorsanız kilo vermeniz mümkün değil” diyor.

Meyveli kokulara dikkat edin

Parfüm çeşitleri arasında meyve kokulu parfümler önemli bir yer tutuyor. En eski koku ailelerinden biri olan meyve kokulu parfümler, iştah açıcı olduğundan uzak durmanızda fayda var. Böğürtlen, frambuaz , çilek , mandalina , portakal çiçeği, şeftali, liçi, misket limonu gibi pek çok türü bulunan bu parfüm çeşidi sizi iyi hissettirse de diyetinizi olumsuz yönde etkileyebilir.

Aşkımızı kokusuyla hatırlıyoruz

Diyet yaparken midenizi cezbeden güzel lezzetlerden uzak durabilmek gerçekten zor. Bu zorluğu yenmek adına çoğu zaman desteğe ihtiyaç duyuyoruz ama bu desteği alırken de sağlığımızı bozmak istemiyoruz. Gürer konu hakkında şunları söylüyor: “Çoğumuz farkında değiliz ama koku hayatımızın çok önemli bir parçası, aşık olduğumuz kişiyi kokusuyla hatırlıyoruz hatta küçücük bir bebekken annemizi sadece kokusuyla hatırlıyoruz. Koku, diyet yaparken de çok önemli. Nasıl iştah açan renkler varsa, iştah merkezini sakinleştiren ya da hareketlendiren kokular da var. Bu sebeple kilo almak ya da vermek isteyen herkesin kullandığı parfümü bir kez daha incelemesini tavsiye ederim.”

Haberin Devamı

Portakal esansı tehlikeli olabilir

Tarçın, vanilya ya da portakal, gibi hammaddelerin yoğunlukta olduğu bir parfüm kullanıyorsanız işiniz daha zor. Çünkü bu kokular iştah açar. Dolayısıyla rejimdeyken bu esansları içeren kokulardan uzak durmak gerekir.

Yeşil elma iştah kapatır

Yeşil elma, zerdeçal gibi hammaddeler iştah merkezini sakinleştirdiğinden, yemek yeme hissini azaltır. Böylece size diyetinizde yardımcı olur.

Haberin Devamı