Gazete Vatan Logo

Parazitten anladı!

Derin devlet mi, dış güçler mi?

Başbakan ofisinde telefonla konuşurken parazitlenme farketti, kurmaylarından araştırılmasını istedi. Devreye giren MİT çalışma masasının arkasındaki prizde dinleme cihazı buldu.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Keçiören’deki evinin altındaki ofiste böcek bulunduğu açıklaması Ankara’nın gündemine oturdu. Bir taraftan çeşitli iddialar kulislerde konuşulurken, Başbakan’ın bahsettiği ofisinde dinleme cihazının bulunmasına ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan 3 Şubat Cuma günü Keçiören’deki ofisinde çalışırken, yaptığı bir telefon konuşmasında olağandışı parazitlenme farketti. Erdoğan, yakın kurmaylarına olayı anlattı ve araştırılmasını istedi. Bunun üzerine MİT devreye girdi. Yapılan incelemede Başbakan’ın çalışma masasının arkasındaki prizin içinde “böcek” tabir edilen dinleme cihazı bulundu. MİT yetkilileri, o gün ofiste ve Başbakan’ın yakın çevresinde polisler dahil bulunan 25 kişiyi “sohbet ortamında” sorguladı. Ancak çalışanların “temiz” olduğu görüldü. Öte yandan bu gelişme üzerine çalışma genişletildi ve Erdoğan’ın kullandığı tüm makamlarda araştırma yapıldı, 3 noktada daha böcek tespit edildi.

Önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra dinleme konusunda soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, müracaat üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma başlatıldığını ve buradan çıkacak sonuca göre kimlerin dinlediği ve kimlerin cihazları yerleştirdiğinin açıklanabileceğini ifade etti.

Ankara’da gün boyu farklı iddialar kulislerde dillendirildi. İşte bunlardan en çok konuşulanlar:

MİT SORUŞTURUYOR: MİT, rutin olarak Başbakanlık ve Erdoğan’ın kullandığı diğer ofislerde arama yapıyordu. Bu aramalardan birinde Başbakan’ın çalışma ofisinde dinleme cihazı tespit edildi. Sonrasında farklı yerlerde art arda böcekler bulundu.

CEMAAT Mİ?: Bunu cemaat de yapmış olabilir veya cemaat ile hükümeti karşı karşıya getirmek için cemaat adından nemalanan kötü niyetli çevreler de gerçekleştirmiş olabilir.

GİZLİ SERVİSLER: Bulunan cihazların iki ayrı ülkenin; İsrail ve Alman gizli servislerinin kullandığı model olduğu tespit edildi.

AKTEPE BULDU: Dinleme konusunda uzman isimlerden birisi olan Basri Aktepe, 1.5 yıl önce Emniyet’ten MİT’e atandı. Bu konuda görevlendirilen Aktepe’nin başında bulunduğu ekip yaptığı incelemeler sonucunda böcekleri buldu. Başbakan’ın koruma görevlileri, polisler sorgulandı, temiz çıktılar. MİT içinde de soruşturma var.

‘Derin devleti sildik’ diyemem

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin ofisinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili sorularını şöyle cevapladı: 

”İkiden şu an üçe çıkmış. Herhalde artarak da devam edecek. Ben sizin kadar yakın takip edemiyorum. Fakat, bu tür konularla mücadelemiz devam ediyor, devam edecektir. Hatırlarsanız o programda bir şey söyledim derin devletle. Bunu tamamen sildik, bitirdik, yok ettik böyle bir iddianın içerisinde olmam mümkün değil. Çünkü, dünya da hiçbir ülkenin, devletin derin devleti kendi bünyesinde bitirdiğine, temizlediğine bir siyasetçi olarak ben inanmıyorum. Her ülkenin kendi içinde derin devleti vardır, bunu onlar öyle kazıyıp, temizlemek gibi bir duruma ulaşamazlar. O bir virüs gibidir. Uygun fırsatı bulduğu anda, zemini bulduğu anda o virüs ortaya çıkar ve yapmak istediğini orada yapmaya çalışır.”

Haberin Devamı