Gazete Vatan Logo

Parayla saadet olmuyor

Birleşmiş Milletlerin (BM) yayımladığı Dünya Mutluluk Raporu vatandaşlarının en mutlu olduğu ülkelerin dünyanın en zengin ekonomileri değil, sosyal devletin ve kurumsal desteklerin hala güçlü olduğu ülkeler olduğunu ortaya koydu.

Parayla saadet olmuyor

Dünya Mutluluk Günü dolayısıyla yayımlanan raporda, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasındaki ülkelerden hiçbirinin mutluluk endeksinde ilk 10’a giremediği görüldü. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözüm Ağı tarafından hazırlanan raporda ülkeler gelir, sağlıklı yaşam beklentisi, sosyal destek, özgürlük, güven ve cömertlik değişkenleri bakımından kıyaslandı. Finlandiya, 6 değişkenin toplamına bakıldığında dünyanın en mutlu ülkesi olarak zirvede yer aldı.

Türkiye 74’üncü sırada

Listede Finlandiya’yı Norveç, Danimarka, İzlanda, İsviçre, Hollanda, Kanada, Yeni Zelanda, İsveç ve Avustralya izledi. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerin mutluluk sıralamasında geride kaldıkları görüldü.

En büyük ekonomi ABD listede kendine ancak 18’inci sırada yer bulurken, Çin 86’ncı, Japonya 54’üncü, Almanya 15’inci, İngiltere 19’uncu, Fransa 23’üncü, Brezilya 28’inci, İtalya 47’nci, Hindistan 133’üncü, Rusya 59’uncu oldu. Dünyanın en büyük 17’nci ekonomisi Türkiye listedeki 156 ülke arasında 74’üncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı