Gazete Vatan Logo

Parası olana en pahalı hediye menüsü

80 bin TL’ye çanta 31 bin TL’ye elbise

Yılbaşı yaklaşırken 2 bin 900 TL’lik tişörtler, 6 bin TL etiketli cüzdanlar yok satıyor. Bir tarafta 1000 TL aylık maaş isteği ile havuza girip eylem yapanlarla, lüks markaların açılmasına neden olanlar ilginç bir tezat oluşturuyor. İşte alışverişte Türkiye’nin ‘en’leri...

Dünya moda devlerinin küresel finans krizine rağmen Türkiye pazarına akın etmesi ’vitrinlere’ de hareket getirdi. Hermes’ten Dior’a, Prada’dan Chanel’e kadar dünyanın birçok lüks markasının kendi mağazalarını açarak girdiği Türkiye pazarında 31 bin TL’ye gece elbisesi, 2 bin TL’ye jean, 2 bin 900 TL’ye tişört, 3 bin 200 TL’ye ayakkabı, 80 bin TL’ye çantalar kapışılır oldu. Türklerin lüks merakı yabancıları mıknatıs gibi çekerken Türklerin son dönemde en gözde markaları arasında Dior, Chanel, Yves Saint Laurent, Ferre gibi klasiklerin yanı sıra Balmain, Tom Ford, Alexander Wang, Alaia, Emilio Pucci, Stella McCartney gibi markalar da yer almaya başladı. Bu sayede lüks ürünler yelpazesi genişledi.

2 bin 900 TL’ye tişört

Şu anda Türkiye’deki vitrinlerde en pahalı gece elbiseleri Dior, Balmain, Oscar de La Renta, Chanel, Versace imzasını taşırken fiyatları ise 25 bin ile 31 bin TL arasında değişiyor. Balmain markası günlük kıyafette de en pahalı markalar arasında yerini korurken örneğin bu markanın 2 bin 900 TL’ye tişörtü, 4 bin TL’ye botu, bin 800 TL’ye jeani satılıyor. Ayakkabıda özellikle el işçiliği kullanılan deri ve swaroski taşının varlığı fiyatları 2 bin 500-4 bin 200 TL seviyesine çekerken bu konuda en çok tercih edilen markalar ise Alaia, Christian Louboutin, Balenciaga olarak sıralanıyor. En pahalı jeanler olarak ise Roberto Cavalli, Balmain ve Alexander Wang göze çarpıyor. Bir Roberto Cavalli jean 975 euroya yani 2 bin 200 TL’ye alınabilirken Balmain’de bu fiyat bin 800 TL düzeyinde.

Bu yüksek fiyatlı ürünler Türkiye’ye sınırlı sayıda getirilirken hem stok maliyeti azaltılmaya hem de tasarımların birden fazla kadının üzerinde durmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Örneğin 25 bin TL’lik Balmain gece elbisesinden bir tane getiren Harvey Nichols, bunu da hemen satmış ve bu modelden bir daha getirmemiş.

Erkeklerin lüks merakı da şaşırtıcı düzeyde. Türk erkeklerinin takım elbise ve smokinde ilk tercihi Tom Ford olurken ödedikleri ücretler ise 7 bin 500 TL’den başlıyor En pahalı takım elbise ise şu anda Brioni’de satılıyor.

Lükste genç ve çevreci tasarımlar ön plana çıkıyor

Lüks deyince Türklerin aklına Dior, YSL, Lanvin, Ferre gibi markalar gelse de son dönemde genç tasarımcıların, çevreci koleksiyonların da önemi artmaya başladı. Örneğin tasarımlarında kürk ve deri kullanmayan doğaya duyarlı koleksiyonlar yaratan Stella McCartney, vintage konusunda giderek önemi artan, ürünleri kullanıldıkça değeri yükselen Emilio Pucci, son 5 yıldır ayakkabıda gözde tercihler arasına giren Alaia.. Alaia aynı zamanda hazır giyimde de ünü yükselen bir marka, koleksiyonunda günlük kıyafetin fiyatı bile 4 bin TL düzeyinde.

Hermes

Türkiye’deki ilk mağazasını açan Hermes’in gelişi lüksün tanımını da değiştirdi. Mağazada 30 bin TL’lik Jane Birkin çanta için kuyruk olurken mağazada satılan en pahalı ürünün fiyatı 80 bin TL. Çanta krokodilden üretildiği ve taşları nedeniyle fiyatını katlıyor.

Tom Ford

Hollywood yıldızlarının gözdesi olan ve Brad Pitt’in yoğun olarak kullanıldığı Tom Ford’un bu takım elbisesinin fiyatı 7 bin TL. Smokinin fiyatı ise 7 bin 450 düzeyinde. Brioni’de ise bu rakam 11 bin TL.

Dior

Dior’un 30 bin 700 TL etiket fiyatlı bu fuşya modeli, komple işlemeli, 3 kattan oluşuyor. Alt kısmı ipek saten üstü ise tül. Gece kıyafetlerinde işlemeler, kullanılan taşlar ve kumaşın ipek oluşu fiyatları yükseltiyor.

Balmain ve Alaia

En pahalı ayakkabı markaları arasında Christian Louboutin, Alaia ve Balmain yarışırken liderlik 3 bin 200 TL fiyatı olan Alaia ayakkabıda. Balmain botun fiyatı ise 4 bin 200 TL.

Cavalli

Fiyatı 975 euro alan Robertto Cavalli jean kadınların gözdesi. Alexander Wang’ın 975 TL’lik jeanleri de en çok tercih edilen ürünler arasında. True Religion’da ise fiyatlar 800 TL seviyesinde.

Tom Ford

Bu Tom Ford cüzdanın fiyatı ise 6 bin TL düzeyinde. Krokodil ürün özel el işçiliğine sahip.

Balmain

Balmain’in bu 12 bin 900 TL’lik ceketi, kumaşı ve işlemeleri kadar bu yıl modası olan yüksek omuzlarıyla da dikkat çekiyor.

Missoni

Trikoda en pahalı ürün 3.200 TL’lik fiyatıyla Missoni olurken yine fiyat olarak yakın seviyelerde 1 bin 590 TL’lik modeliyle Alexander Wang ve Salvatore Ferragamo var.

Michael Kors

Bu yıl trençkotunun etiket fiyatı 3 bin 995 TL olan Michael Kors da kullandığı desenle ortalığı ’kasıp kavuruyor’.

Emilio Pucci

Emilio Pucci’nin bu gözde modelinin fiyatı 2 bin 665 TL.

Haberin Devamı