Gazete Vatan Logo

Para Sihirbazı da ‘Türkiye’ dedi

Gelişmekte olan ülkelerdeki başarılı hamleleriyle tanınan Mark Mobius Türkiye’ye yeni yatırım yapacaklarını belirterek, “Cazip ortam var” dedi.

Para Sihirbazı da ‘Türkiye’ dedi

Krizleri tahmin ettiği için ‘Doktor Kıyamet’ lakabını alan ünlü yatımcı Marc Faber’in Türkiye’yle ilgili pozitif öngörülerinden sonra bu kez Para Sihirbazı’ndan övgüler geldi. Gelişmekte olan ülkelerdeki başarılı yatırım hamleleriyle ‘Para Sihirbazı’ unvanını kazanan Mark Mobius, Türkiye’ye yeni yatırım yapacaklarını açıkladı. Franklin Templeton Emerging Markets Group Başkanı Mobius, “Yatırımcılar açıkça çalışabildiği ve ihtiyaç duyduğu bilgilere ulaşabildikleri sürece Türkiye cazibesini koruyacak” diye konuştu. Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelere dikkat çeken Mobius, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelince ekonomi ve kurumsal yönetim gerçekten çok daha iyiye gitti. Türkiye’de fırsatlar oluşabilir. İnsanlar hükümetle ilgili bir şey söylemekte çok isteksiz ancak biz hâlâ yatırım pozisyonundayız ve gayet iyi iş yapan birkaç tane özel sermaye fonumuz var” dedi.

2016 yılı sonunda Franklin Templeton Investments, Doğtaş Kelebek Mobilya’nın yüzde 1.69’unu borsadan alarak Türk mobilya sektörüne yatırım yapmıştı.

Haberin Devamı