Gazete Vatan Logo

Para kazanabilmek için damda kiremit değiştirdim

Para kazanabilmek için damda kiremit değiştirdim

Fotoğraf: Barış Acarlı

Cahit Berkay 50’nci Sanat yılını kutluyor. Biz de usta müzisyenle Moğolları ve sanatta yarım asırını konuştuk...

Müzikte 50 yıl, geriye baktığınızda ne hissediyorsunuz?

İnsanın sevildiğini, müziğinin çok beğenildiğini görmesi çok özel bir duygu. Demek ki doğru işler yapmışız diyorum. Ben işimi büyük sevgi ve samimiyetle yaptım. Bizim işimizin de üç kağıtları var, bugün piyasada ne tarz müzik tutuyorsa ben aynısını yapabilirim. Ama hiçbir zaman sipariş iş yapmadım. Tiraj, reyting düşünmedim. İyi ki müzisyen olmuşum, çok insanın yüreğine dokunmuşum. Özellikle sosyal medyadan o kadar güzel mesajlar alıyorum ki, ben de “Sevgiye boğulun lan” diye yazacağım. (Gülüyor)

Politik mesajlar da oldu şarkılarınızda..

Hayatın içinde siyaset, politika hep var. Ülkemde, dünyada ne olup, bitiyor buna hiç bir zaman gözlerimi kapamadım. Her zaman duyarlılığım vardır. Hayata sol pencereden bakıyorum ve ona göre de hayatı değerlendiriyorum.

Ülkemizdeki popüler müzikle ilgili neler düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

Aslında bizim popüler müziğimiz türkülerimiz. Medya popüler müziği başka bir şeye dönüştürdü. Genelde çocuk yaşta pop müzik dinlenir, insan büyüdükçe daha içeri dolu müzik dinler. Dünya gençliği böyledir. Ama bizde öyle gitmiyor, 40 yaşında banka müdürü Serdar Ortaç müziğiyle masa üstünde göbek atıyor. Atsın, yanlış anlaşılmasın popüler müziğe karşı değilim. Ona da ihtiyaç var Ama başka şeylere de ilgi duyulsun.

Bir Türk’le evlenmek istedim

Para kazanmak için başka işler yapmak zorunda kaldınız mı?

Paris’te metroda Engin’le (Yörükoğlu) çaldık. Amsterdam’da 13 ay barmenlik yaptım. Damda kiremit değiştirdim, kitap sattım, kafe işlettim. Fransa’da evlenip boşandım, bir daha evlenirsem kesin bir Türk’le evleneceğim diye kendime söz verdim. Küfür etsek bile birbirimizi anlayalım. Yaşım 35’e gelmiş, ailem olsun, çocuğum olsun istiyorum. Türk Sineması’nda porno dönemiydi, film müziği yapamıyorum. Gazinolar diskoteğe dönüşmüştü. İngilizcem ve Fransızcam var, bir akrabam iş teklifinde bulundu. Üç yıl bir Fransız firmasının işveren vekili oldum, Türkiye’ye döndüm. Bu arada kızımın annesiyle evlendim.

Haberin Devamı

Kaç yıl evli kaldınız?

13 yıl.

Sanatla evlilik bir arada yürümüyor mu?

Bilmem, bizimki belki kişiliklerin uymamasıydı. Belki daha önce ayrılırdık ama kızımız büyüsün diye bekledik. Dostça ayrıldık Merih’le, hala en yakın arkadaşımdır. Ondan sonra da evlenmedim.

Gitar çalmaktan kamburum çıkmıştı pilatesle toparlandı

Sahnede çok dinçsiniz… Kendinize nasıl bakıyorsunuz?

Hayatımda hiç spor yapmamıştım. Son 2 yıldır pilates yapıyorum. Yıllardır gitar çalmaktan kamburum çıkmıştı. Pilatesle bir ay içinde toparlandı. Sporcu gibi kaslandım, hoşlandım bu durumdan.

Kadınların ilgisi nasıl, hala devam ediyor mu?

Hala var tabii, hayat devam ediyor. Hayatı, doğayı, insanları seveceksin, sevdiğin bir kadın da olacak. Daha emekli olmadık. Sevmekten ve sevgi üretip salmaktan korkmayacaksın.