Gazete Vatan Logo

Papaz, kutsanmak isteyen Müslüman kadını kabul etmedi!

Diyarbakır Surp Ermeni Kilisesi’ndeayini yöneten Papaz, kutsanmak isteyen Müslüman Fadime Miray Ataş’ın talebini kabul etmedi.

Papaz, kutsanmak isteyen Müslüman kadını kabul etmedi!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Balıkçılarbaşı Semti’nde bulunan Surp Girigoros Ermeni Kilisesi’nde, dün Paskalya Bayramı kutlandı. 2012 yılında onarıldıktan sonra ibadete açılan Surp Girigoros Ermeni Kilisesi’ndeki ayini, İstanbul ve Mardin’den gelen Hristiyan din adamları Sevan Civanoğlu, Diran Nergiz, Artaki Çokşen ve Yuhannes Uğurgel yöneti. Duaların okunması ardından kilisede töreni izleyenler, din adamları tarafından tek tek kutsanarak, Paskalya çöreği ikramı yapıldı.

Boynunda haçı görmeyince

Papaz Yuhannas Uğurgel, boynunda haçı olmayan bir kadına, “Sen Hristiyan mısın?” diye sordu. Kadın “Hayır Müslümanım” cevabı verince Papaz Uğurgel, onu kutsamadı.

Ayinden sonra kilise dışında dualar okundu ve tütsü ile çevredekiler kutsandı. Bu arada Paskalya Bayramı’nın vazgeçilmezi şarapa banmış ekmek, çörek ve haşlanmış rengarenk boyalı yumurta dağıtıldı. Çörek ve yumurtaları alanlar, birbiriyle yumurta tokuşturdu. Törene katılan CHP’li Erdemir de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı ve diğer konuklarla yumurta tokuşturarak Paskalya Bayramı’nı kutladı. Diyarbakır Ermeni Surp Giragos Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık, kilise restorasyonundan sonra 3’üncü Paskalya Bayramı’nı kutladıklarını belirterek, şöyle dedi: “Uzun süreden sonra 2-3 senedir bu bayramı burada kutluyoruz. Bizim için büyük mutluluktur. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Çok daha kalabalık olacak.”

Haberin Devamı