Gazete Vatan Logo

Papa sayesinde cinayetler azaldı

Kolombiya’ya ‘barış’ temalı bir ziyaret gerçekleştiren Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko’nun ülkede bulunduğu dönemde, cinayet vakalarının yüzde 60 azaldığı açıklandı.

Papa sayesinde cinayetler azaldı

Papa’nın 6-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği ziyaretinin sona ermesinin ardından bir basın açıklaması yapan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, “Papa’nın Kolombiya’yı ziyaret ettiği günler boyunca ülke genelindeki cinayet sayısı yüzde 60 azaldı. Başkent Bogota’da da hiç cinayet işlenmedi” diye konuştu. Kolombiya’da kalıcı barışın sağlanması için çalışmaya devam edeceği konusunda Papa’ya söz verdiğini vurgulayan Sanots, Papa’nın ziyaretinin ardından Kolombiya’nın ‘daha iyi bir ülke haline geldiği’ yorumunda bulundu. Papa’nın Kolombiya ziyareti, yarım asırdır iç savaşın yaşandığı ülkede en büyük silahlı örgütler FARC (Kolombiya Silahlı Devrimci Güçleri) ve ELN (Ulusal Kurtuluş Ordusu) ile ateşkes anlaşmaları yapılmasının ardından gerçekleşti. Papa Françesko, Kolombiya’da barış çabalarında arabuluculuk faaliyetinde bulunmuştu.

‘Papamobil’ yaraladı

Papa Françesko, Kolombiya ziyareti sırasında ‘Papamobil’ lakaplı aracında ufak bir kaza geçirdi. Cartagena kentinde halkı selamlarken bir an dengesini kaybeden Papa, önündeki kurşun geçirmez camı tutan panele başını çarptı. Kaza da Papa’nın kaşı açıldı.

Haberin Devamı