Gazete Vatan Logo

Papa'nın barış güvercinleri için kampanya!

Papa'nın Ukrayna'da barış dileğiyle uçurduğu güvercinlerin saldırıya uğramasının ardından hayvanseverler harekete geçti.

Papa'nın barış güvercinleri için kampanya!

Papa Francis'in Pazar günü Papa'nın Ukrayna'da barış dileğiyle uçurduğu iki güvercinin karga ve martı saldırısına uğramasının ardından hayvanseverler harekete geçti. Vatikan'ın penceresinden barış güvercini uçurma adetinin son bulması için kampanya başladı.

Papa Francis’in pazar ayininden sonra uçurduğu iki barış güvercinin karga ve martı saldırısına uğramasının yankıları sürüyor. İtalyan Ulusal Hayvanları Koruma Ajansı (ENPA) açık bir mektupla Papa Francis’e seslenerek evcil güvercinlerin martılar gibi yırtıcı kuşlar için ‘en kolay hedefler’ olduğunu hatırlattı



ENPA’nın mektubunda Vatikan’da Tiber Nehri kıyısında, St Peter Meydanı’ndaki sütunların arasında yuvalanan ve Roma’nın çöplerinden beslenen martıların içine güvercin bırakmanın “onları kesin ölüme göndermek olduğu” savunuldu.
Kafes ve kümeslerde doğup büyüyen evcil hayvanların doğadaki yırtıcıları tanımadığını ve kendini koruyamadığını belirten ENPA, konuya Papa’nın dikkatini çekmek için bir de imza kampanyası başlatıyor.

GÜVERCİNLERİN AKIBETİ BELİRSİZ

Pazar günü saldırıya uğrayan güvercinlerin son durumu hakkında bilgi alınamazken, Vatikan AP’nin barış güvercini uçurma adetinden vazgeçilip vazgeçilmeyeceği yönündeki sorusuna yanıt vermedi.

Vatikan’ın penceresinden barış güvercini uçurma adeti Papa 2. Jean Paul tarafından başlatılmıştı. Hayvan hakları savunucusu ve eski turizm bakanı Michela Brambilla, tüm canlılara yönelik şefkatiyle tanınan Papa Francis’in talepleri dikkate alacağına inandığını söyledi.

Geçen yıl Papa olarak seçilen Francis, papalık adı olarak kuşlara ve yaban hayvanlarına olan sevgisiyle tanınan Aziz Francis Assisi’nin adını benimsemiş ve bu adı papalık makamına taşıyan ilk kişi olmuştu.